Στην Αθήνα την Παρασκευή η Μογκερίνι

Στην Ελλάδα θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής & πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι όπου θα έχει μπαράζ επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Το πρόγραμμα της

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο (ώρα 9:30, Προεδρικό Μέγαρο) και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Επίσης, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 13:30, Υπουργείο Εξωτερικών).

Τέλος, νωρίτερα την ίδια μέρα, η κ. Μογκερίνι θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα”Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ” (ώρα 10:00, Αίθουσα Γερουσίας).

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μογκερίνι στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

” H Ευρωπαϊκή Ένωση απολαμβάνει μεν την διαρκή ειρήνη που ενέπνευσε τους οραματιστές της, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας εξαιτίας των κρίσεων, απειλών και εμπόλεμων καταστάσεων εκτός των συνόρων της. Είναι ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας η επίσκεψη της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερινι στη χώρα μας, σε μια τόσο ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή. Υπογραμμίζει την παρά τω πλευρώ της Ελλάδας στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας. Την καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σε αυτή την συγκυρία επί τα βελτίω η παρουσία και οι επαφές της εδώ”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα