Στη Βουλή το μίνι ασφαλιστικό

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας για το «νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής». Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ηγεσία του υπουργείου ελπίζει στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου  ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει ήδη ανακοινώσει, κατέθεσε σήμερα ένα σημαντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κυρίως μέτρα δραστικής ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Πρόκειται για ένα συνεκτικό πλέγμα διατάξεων με τις οποίες εκσυγχρονίζονται τα εργαλεία και τα μέσα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, καθίσταται διαρκής και αυστηρός ο έλεγχος των εσόδων των ταμείων και ολοκληρώνεται ένας κύκλος ουσιαστικού «νοικοκυρέματος» στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Με τη συνεπή εφαρμογή των διατάξεων αυτού του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας συνεισφέρει σημαντικά και κρίσιμα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην κάλυψη των χρηματοδοτικών απαιτήσεων για τον προϋπολογισμό του 2014, καλύπτοντας ένα σημαντικό μερίδιο στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

Και όλα αυτά επιτυγχάνονται, χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται και ενισχύεται η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος».

Διαβάστε επίσης