Στη Δικαιοσύνη ο ΔΣΑ για το ασφαλιστικό των δικηγόρων

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για τη διάταξη που καταργεί τη δυνατότητα των επιστημόνων να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, προτείνοντας την αποχή των δικηγόρων από όλες τις δίκες εκκρεμών φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΔΣΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διάταξη του άρθρου 23 του Ν.4337/2015 με την οποία καταργήθηκαν και μάλιστα αναδρομικά ευνοϊκές ρυθμίσεις προηγούμενου νόμου που έδιναν στους μετά την 1/1/1993 ασφαλισμένους δικηγόρους τη δυνατότητα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΔΣΑ θεωρεί ότι η ψήφιση της παραπάνω διάταξης που έγινε παρά την καθολική αντίδραση όλων των επιστημονικών φορέων που συγκροτούν το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών), οδηγεί σε απομείωση των εσόδων του Ταμείου και πλήττει τη βιωσιμότητά του.

Ενόψει όλων αυτών, το Δ.Σ. του ΔΣΑ αποφάσισε τα εξής:

· Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ως άνω διάταξης του Ν. 4337/2015. Προς τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί σχέδιο προσφυγής το οποίο θα διανεμηθεί σε όλους τους δικηγόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

· Να προτείνει στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να ληφθεί απόφαση για αποχή αόριστης διάρκειας από δίκες εκκρεμών φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων που έχουν κατατεθεί πριν τον Ν. 3900/2010.

· Να συμμετάσχει στις 12/11/2015 στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

· Να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και να αναλάβει ο ΔΣΑ τον συντονισμό δράσης με συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς και γιατρούς για το θέμα αυτό, ενόψει και της επικείμενης κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα