Στο Κίεβο ο Σταϊνμάγερ

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα μεταβεί αύριο στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να υποστηρίξει την διεξαγωγή ενός «εθνικού διαλόγου» ανάμεσα στη μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Σταϊνμάγερ θα πραγματοποιήσει «συναντήσεις στο Κίεβο με εκπροσώπους της ουκρανικής κυβέρνησης» και κατόπιν σχεδιάζει να μεταβεί στην ανατολική Ουκρανία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Σέφερ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ. θα μεταβεί αμέσως μετά στο Παρίσι, για να λάβει μέρος – την Τετάρτη – στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, στο πλευρό του ομολόγου του Λοράν Φαμπιούς.

«Ο στόχος αυτού του ταξιδιού είναι να υποστηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΑΣΕ, οι προσπάθειες για (να διεξαχθεί) ένας εθνικός διάλογος για να αρχίσει μια αληθινή συζήτηση ώστε να υπάρξει ένα καλό μέλλον για την Ουκρανία, οι προσπάθειες για να γίνουν οι (προεδρικές) εκλογές την 25η Μαΐου» στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Σέφερ.

Ο Σταϊνμάγερ είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας την Τετάρτη για να συζητήσει με τα μέλη του «για την Ουκρανία», όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του.

 

Διαβάστε επίσης