“Στρατιωτικά δεν με τρομάζουν καθόλου, οι λεονταρισμοί του Ερντογάν”

Στις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά” ο Δημήτρης Βίτσας. “Στρατιωτικά δεν με τρομάζουν καθόλου οι λεονταρισμοί του Ερντογάν, γιατί ξέρουμε τις δυνάμεις μας. ‘Οπως ξέρουμε και τις δυνάμεις της γείτονος και συμμάχου χώρας. Οι δηλώσεις αυτές όμως μας καλούν να είμαστε σε μια εγρήγορση”, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας

Συνεχίζοντας τόνισε ότι: “πολιτικά η Τουρκία έχει εμπλοκές σε πολλά επίπεδα και έχει ανοιχτά πολλά ζητήματα. ‘Εχει μπλέξει στα ανατολικά της σύνορα, έχει μπλέξει με την πολιτική της στο Κυπριακό, έχει “κραδασμούς” στο βόρειο τμήμα της, αλλά και στις σχέσεις με την Ε.Ε. Υπάρχουν, δηλαδή, παρά πολλές εντάσεις. Αν το όλο ζητούμενό τους, έχει να κάνει με διαπραγμάτευσή τους με την Ε.Ε ή με τις υπερδυνάμεις, νομίζω ότι διπλωματικά ακολουθούν λανθασμένο δρόμο”.

“Σε μια χώρα με ανεργία πάνω σπό 20% είναι παράλογο να συζητάς για ομαδικές απολύσεις”

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων τονίζει ότι: “Σε μια χώρα με ανεργία πάνω σπό 20% είναι παράλογο να συζητάς για ομαδικές απολύσεις. Εκεί, δηλαδή, που ψάχνεις για περισσότερες θέσεις εργασίας, συζητάς για περισσότερες θέσεις ανεργίας, θεωρώντας ότι αυτό ευνοεί την ανταγωνιστικότητα”.

“Όχι” σε υποχρεωτική στράτευση στα 18

Σε ερώτηση για το αν είναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας δηλώνει: “Ξεκάθαρα όχι. Το υποχρεωτικό είναι κάτι το οποίο ούτε καν συζητάμε. Εθελοντικά, ισχύει και σήμερα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα