Στρώνει το χαλί για συνεργασία με Πλατφόρμα ο Αλαβάνος

Στρώνει το χαλί για συνεργασία με την Αριστερή Πλατφόρμα  ο Αλεκος Αλαβάνος.«Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα», δήλωσε   στον realfm 97,8 που δεν δίστασε να επιτεθεί εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα για το μνμονιακό δρόμο που χάραξε. 

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ διευκρίνισε αρχικά  ότι δεν υπάρχουν ακόμα συζητήσεις ανάμεσά σε εκείνον και την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ωστόσο τόνισε: «Υπάρχει μια εκτίμηση από την πλευρά μας για την εντιμότητα, την ακεραιότητα, τη συνέπεια απέναντι στην εντολή του ελληνικού λαού που έδειξε η αριστερή πλατφόρμα και άλλοι βουλευτές, σε σχέση με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια τη δικιά τους και του κόμματος στήριξαν και ενώ είχαν βγει με άλλο πρόγραμμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από του Παπανδρέου ή του Σαμαρά».

«Η δική μας αντίληψη είναι ότι καλό είναι να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία, σε μια κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια. Ίσως το να μιλάει κανείς για κόμμα είναι πρόωρο αλλά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις , θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι το πιο θετικό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη ο κ. Αλαβάνος είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει σταθερές απόψεις. Είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, έξυπνος αλλά ψυχολογικά είναι έτσι που τη μια σου λέει το ένα την άλλη σου λέει το άλλο».

«Η διαπραγμάτευση ήταν καταστροφική συνολικά και επί Βαρουφάκη και την εβδομάδα την κρίσιμη που καταλήξαμε στο τρίτο μνημόνιο χωρίς τον κ. Βαρουφάκη». Τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’.

Επίθεση στον Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας διέψευσε κάθε προσδοκία που προσωπικά είχα και κάθε όνειρο για την Αριστερά. Δεν φανταζόμουν στην αρχή της κρίσης όταν έβλεπα τον Παπανδρέου να υποκύπτει σε όλες τις πιέσεις ότι ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Είναι ένας εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος ενώ έκανε λόγο για επίθεση που γίνεται στην Αριστερή Πλατφόρμα από τα μεγάλα συγκροτήματα και η οποία συντονίζεται από το Μαξίμου. «Η Ελλάδα του Τσίπρα γονάτισε ταπεινωτικά μπροστά στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα