ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: Νέο «όχι» στην έκδοση 3 Τούρκων αξιωματικών

 

Ακόμη ένα «όχι» είπε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στην έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών στην γειτονική χώρα μετά το δεύτερο αίτημα που απεστάλη στη χώρα μας.

Το δικαστήριο ήρε την κράτηση για τους 3 ωστόσο οι αξιωματικών κρατούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου μέχρι την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

Ανάλογη κρίση είχε λάβει  την προηγούμενη εβδομάδα για άλλους τρεις ενώ αύριο εξετάζεται η υπόθεση των υπολοίπων δυο.

Νωρίτερα η εισαγγελέας, Ευγενία Κυβέλου, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών επισημαίνοντας πως προέκυψε οτι το δεύτερο αίτημα της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης αφορά τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις για τις οποίες είχε υποβληθεί  το προηγούμενο αίτημα των Τουρκικών αρχών και για το οποίο εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου με τις οποίες δεν εκδόθηκαν οι οκτώ αξιωματικοί.

“Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις με το προηγούμενο και έχει προστεθεί μία νέα που αναφέερεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά” τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας, Ευγενία Κυβέλου, τόνισε πως από την έκδοση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου και μετά δεν έχει αλλάξει το γεγονός πως οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί εάν εκδοθούν στη χώρα τους υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της θέσεως τους, να διωχθούν και να δικαστούν χωρίς τα εχέγγυα για αμερόληπτη κρίση και να τους επιβληθεί ακόμα και η θανατική ποινή μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για επαναφορά της.

Οι αξιωματικοί ζήτησαν την μη έκδοση της στην Τουρκία επισημαίνοντας οτι υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα