Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Αρβανιτόπουλο

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Εύη Χριστοφιλοπούλου, το μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χρήστο Πρωτόπαπα και τον γραμματέα του Τομέα Παιδείας, Δημήτρη Νικηφόρο, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν εκκρεμή ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της κατάθεσης σχεδίου νόμου για το νέο γενικό και τεχνολογικό λύκειο. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι βάση της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αποτελεί προϊόν ευρύτατου διαλόγου και διακομματικής συναίνεσης.

Δεσμεύθηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σ/ν θα δοθεί για διαβούλευση, ώστε να υπάρξουν επιμέρους βελτιώσεις, και θα κατατεθεί στη Βουλή. Περαιτέρω, συζητήθηκε το σχέδιο π.δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Επισημάνθηκαν οι αδυναμίες και οι ελλείψεις του π.δ., που είναι πολύ πιθανό, να προκαλέσουν αντί να λύσουν προβλήματα και ζητήθηκαν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, τέλος, από τον υπουργό την άρση της επιστράτευσης των καθηγητών και την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ.

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Προχωρά η επεξεργασία των Σχεδίων Νόμου για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο»

Μετά τη συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Ολοκληρώνουμε την επεξεργασία των νομοθετικών μας προτάσεων για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο με συναντήσεις εργασίας με τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Τα Σχέδια Νόμου για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο είναι προϊόν διακομματικής συναίνεσης, απόρροια του εθνικού διαλόγου των τελευταίων πέντε ετών.

»Εν συνεχεία θα υποβληθούν στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προκειμένου να διατυπώσουν τη γνώμη τους, πριν τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και κατατεθούν στη Βουλή.

Στρατηγική επιλογή και επιδίωξη μας είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η πλήρωση του ρόλου του στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα