Συνάντηση Βενιζέλου με τους Περιφερειάρχες

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,  Ευάγγελο Βενιζέλο, είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες.

Στη συζήτηση οι περιφερειάρχες έθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες τόσο σε θεσμικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η  συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, καθώς και στις αλλαγές που έχουν προταθεί, ώστε οι Περιφέρειες να αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.

«Δώσαμε την πλήρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ελπίδα να επιλυθούν τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Φεύγουμε αισιόδοξοι από αυτή τη συνάντηση γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει πλήρη γνώση και εκτίμηση του σημαντικού ρόλου των Περιφερειών στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

«Τα αποτελέσματα που καταφέραμε οι 13 Περιφέρειες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ τα τελευταία 2 χρόνια, δείχνουν και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ελπίζουμε αυτό που έχει αντιληφθεί ο κ. Αντιπρόεδρος να το αντιληφθούν και άλλα μέλη της Κυβέρνησης, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές στρατηγικές. Όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι και θα πρέπει να το οδηγήσουμε στο λιμάνι και όχι στα βράχια», κατέληξε ο κ. Σγουρός.

Διαβάστε επίσης