Συνελήφθη ο Ιταλός «βασιλιάς της κοκαΐνης»

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Ρόκο Μοράμπιτο, ήταν ένας από τους top Ιταλούς καταζητούμενους. Εμπορία ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση είναι δύο μόνο από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει από τη Δικαιοσύνη.

Το πρωί της Κυριακής, ωστόσο, ήταν το τελευταίο που απολάμβανε αέρα ελευθερίας καθώς συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο έξω από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Ο Μοράμπιτο, μέλος της φημισμένης “Ντράνγκετα”, της μαφίας της Καλαβρίας, καταζητείτο στην Ιταλία από το 1995. Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, καθώς φέρεται να ανήκε από το 1988 ως το 1994 σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος η οποία επιδιδόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τον… πρόδωσε το σχολείο της κόρης του

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, ο Μοράμπιτο, που ήταν γνωστός και με το ψευδώνυμο «βασιλιάς της κοκαΐνης», είχε αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών στην Ιταλία και την πώλησή τους στο Μιλάνο. Είχε αποπειραθεί να εισαγάγει από τη Βραζιλία 592 κιλά κοκαΐνη το 1992 και άλλα 630 κιλά κοκαΐνη το 1993. Από τις έρευνες προέκυψε πως ο Ρόκο Μοράμπιτο ζούσε επί 13 χρόνια στην Ουρουγουάη, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε. Εντοπίστηκε όταν έγραψε την κόρη του στο κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.

Ουρουγουανοί αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα, 12 τραπεζικές κάρτες, δύο αυτοκίνητα, βραζιλιάνικα διαβατήρια, κοσμήματα και καρνέ επιταγών σε αμερικάνικα δολάρια

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, αποδείχθηκε ότι ο Ιταλός μαφιόζος είχε εξασφαλίσει άδεια παραμονής από τις αρχές της Ουρουγουάης παρουσιάζοντας ένα βραζιλιάνικο διαβατήριο με το όνομα Φρανσίσκου Καπελέτου.

Μετά τη σύλληψη του υπόπτου και της συζύγου του, Ουρουγουανοί αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα, 12 τραπεζικές κάρτες, δύο αυτοκίνητα, βραζιλιάνικα διαβατήρια, κοσμήματα και καρνέ επιταγών σε αμερικάνικα δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα