Συνεχίζεται η αποχή ως τις 4/3

Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά τους μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Παράλληλα ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη η σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις του Σώματος.

Εντωμεταξύ εκατοντάδες δικηγόροι απέκλεισαν το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ζητώντας την απόσυρσή του

«Πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Βασ. Αλεξανδρής. Και υπογράμμισε:

«Δεν θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και και κοινωνικά δικαιώματα των Δικηγόρων». Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για τα αιτήματα των Δικηγόρων, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεων της καθώς και την σχετική αναλογιστική μελέτη.

Διαβάστε επίσης