Σφοδρή επίθεση Γκέκα σε ΕΠΟ και Ρανιέρι!

Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΠΟ και του Κλαούντιο Ρανιέρι εξαπέλυσε ο διεθνής επιθετικός, Φάνης Γκέκας, με αφορμή τη νέα ντροπιαστική ήττα από τα Νησιά Φερόε.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM, αποτυπώνοντας χωρίς περιστροφές την άποψή του:
«Κανένας δεν περίμενε αυτή την κατρακύλα. Φταίξαμε όλοι. Δεν γίνεται σε μια ομάδα να φταίει μόνο ο ποδοσφαιριστής. Το μεγαλύτερο βάρος το έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Όταν όμως μια ομάδα φτάνει στους 16 του Μουντιάλ, δεν μπορείς να την αφήνεις μόνη κι ακυβέρνητη. Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι αυτό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, όσο είχαμε υγιές αυτό το κομμάτι του προπονητή και των συνεργατών του, η Εθνική πήγαινε με αυτόματο πιλότο. Ήμασταν μια οικογένεια, αλλά αυτό μετά το Μουντιάλ χάλασε. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο. Τη μεγαλύτερη ευθύνη θεωρώ πως έχουν πρώτα οι παράγοντες της ομοσπονδίας για τις ριζικές αλλαγές που έκαναν. Αν ήθελαν να διώξουν τον προπονητή, ας το έκαναν. Αλλά να μη διώχνουν τον τεχνικό διευθυντή κι όλους τους συνεργάτες. Δεν ξέρω αν ο Σάντος ωθήθηκε σε αποχώρηση. Η παρουσία του ήταν κλειδί. Ήταν κρίμα για μας που έφυγε. Και για την Εθνική ήταν κρίμα.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο κύριος Ρανιέρι. Εμένα με κατέστρεψε στην Εθνική. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος του έδωσε εν λευκώ την Εθνική για να κάνει αυτό που έκανε. Όταν βλέπεις ότι καταστρέφει την ομάδα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του πεις ‘γεια σου’. Ήταν παιδική χαρά η ομάδα. Από τη στιγμή που αφήνει τον κάθε μάνατζερ στα αποδυτήρια της Εθνικής, τι να πούμε.

Οι παίκτες έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς όλοι εμείς που ήμασταν στα προκριματικά δεν βγάζουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι κρίμα να καταστρέφουμε ό,τι έχουμε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία δέκα χρόνια γνωρίζω καλά την Εθνική. Ποτέ δεν κερδίζαμε εύκολα κάποιον αντίπαλο, αλλά νικούσαμε έστω και με 1-0.

Φταίτε κι εσείς οι δημοσιογράφοι και όλος ο κόσμος. Όταν βγαίνετε και λέτε ότι κάποιοι πρέπει να σταματήσουν επειδή έφτασαν σε μια ηλικία, όταν οι οπαδοί φωνάζουν γι’ αυτό το πράγμα, ο προπονητής έρχεται κι αλλάζει 4-5 παίκτες. Ήρθαν νέοι παίκτες που ήταν καλοί, αλλά ίσως να μην μπορούσαν ακόμη να σηκώσουν το βάρος. Οι Έλληνες πολύ εύκολα ξεχνάμε. Υπήρχαν παίκτες που όταν κάθονταν στο τραπέζι τα έλυναν όλα. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν αυτοί οι παίκτες. Μας έστειλαν για σύνταξη. Μόνο ο Κατσουράνης έχει μείνει τώρα.

Του το είχα πει πως ρισκάρει πάρα πολλά αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση. Μου είπε ‘το ξέρω, αλλά την Εθνική την αγαπάω’. Είναι η ζωή του, δυστυχώς μπήκε στην πιο δύσκολη στιγμή και είναι κρίμα για τον Γιώργο.

Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι. Μπορεί να υπάρχει ακόμη μια ελπίδα να περάσουμε σαν τρίτοι, αλλά ας την αφήσουμε στην άκρη. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγώνες, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη διοργάνωση. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να έρθει τώρα μια ανανέωση. Για να μη φτάσουμε να είμαστε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας στην επόμενη κλήρωση. Δυστυχώς τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν. Θεωρώ πως με κάποιους παλιούς και με τους νέους η Εθνική μπορεί να έχει μέλλον. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται τώρα, γιατί χαραμίζονται ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα».

Διαβάστε επίσης