Τέλος καριέρας για τον Λούη Τσάτουμα

Ήταν 18 Φεβρουαρίου όταν ο Λούης Τσάτουμας επιχείρησε το τελευταίο άλμα της καριέρας του. Ήταν 6.95μ. και με αυτό πήρε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος του μήκους, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Στον τελικό δεν εμφανίστηκε ποτέ καθώς ο ίδιος ένιωσε ότι δε θα ήταν… Τσάτουμας. Εκείνο το πρωινό του Σαββάτου ο 35χρονος Τσάτουμας με το πολυταλαιπωρημένο από τραυματισμούς κορμί πήρε τη μεγάλη απόφαση, αλλά την κράτησε για τους πολύ κοντινούς του φίλους.

Οι μεγάλοι αθλητές δυσκολεύονται πολύ να πουν το αντίο (ο Μπολτ που δεν κρατιέται είναι η εξαίρεση) και ο Τσάτουμας μέσα του βαθειά πίστεψε ότι μπορεί να κλείσει την καριέρα του σε μια μεγάλη διοργάνωση (παγκόσμιο). Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής…

Στην κατάταξη όλων των εποχών του μήκους, ο Τσάτουμας είναι στο Νο10 της παγκόσμιας με το 8.66μ. που έκανε πριν από 10 χρόνια στην Καλαμάτα και δεύτερος στην ευρωπαϊκή πίσω μόνο από τον Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Ο Τσάτουμας είναι από τους αθλητές που είχαν επιτυχίες και καλή πορεία με συνέχεια, από τις μικρές κατηγορίες. Μάλιστα αποτελεί τρομερή σύμπτωση πως τη χρονιά που σταματά τον αθλητισμό, σε Γκροσέτο και Μπίντγκοτζ διεξάγονται τα ευρωπαϊκά εφήβων και Κ23. Είναι οι ίδιες πόλεις και οι ίδιες κατηγορίες που ο Τσάτουμας είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2001 και το 2003!

Τί έχει η συνέχεια για τον κορυφαίο Έλληνα άλτη του μήκους όλων των εποχών; Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιήσει ο ίδιος τα σχέδια του. Μην εκπλαγείτε όμως αν τον δείτε να προπονεί κάποια στιγμή τον Μίλτο Τεντόγλου με τις ευλογίες του Γιώργου Πομάσκι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα