Τέσσερα νέα κρούσματα SARS

Ραγδαία εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός που μοιάζει στον SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), καθώς σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας που επικαλούνται το υπουργείο Υγείας της χώρας, εμφανίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα στην Ανατολική Επαρχία.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ένα από τα τέσσερα κρούσματα αντιμετωπίσθηκε και ο ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι τρεις άλλοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, μετέδωσε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Κυριακή η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως είχε συνολικά 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα από πέρυσι που εντοπίσθηκε η ασθένεια. Οι 15 από τους ασθενείς αυτούς απεβίωσαν. Στο τελευταίο ξέσπασμα της νόσου στην Ανατολική Επαρχία της, είχε 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα και εννέα από τους ασθενείς αυτούς απεβίωσαν.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία για να έχουν διαβουλεύσεις με τις αρχές σχετικά με την επιδημία, δήλωσαν την Κυριακή ότι φαίνεται πιθανό ο νέος ιός να μπορεί να διαδοθεί μεταξύ ανθρώπων, αλλά μόνον έπειτα από παρατεταμένη, στενή επαφή.

Ο νέος ιός μπορεί να προκαλέσει βήχα, πυρετό και πνευμονία. Ένας ιός της ίδιας οικογένειας είχε προκαλέσει την επιδημία του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) που είχε εμφανισθεί στην Ασία και διαδοθεί σ’ όλο τον κόσμο το 2003 στοιχίζοντας τη ζωή σε 775 ανθρώπους.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή πως ένας δεύτερος άνδρας διαγνώσθηκε με τη νόσο αφού μοιράσθηκε ένα δωμάτιο νοσοκομείου με το μοναδικό άλλο κρούσμα στη Γαλλία, έναν άνδρα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα