Τα άγνωστα χρόνιας της πείνας που βίωσαν Ψάλτης-Φίνου

Υπήρξαν ζευγάρι όχι μόνο στις βιντεοκασέτες που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά και στη ζωή. Ο έρωτάς τους ήταν φλογερός, θυελλώδης, με πολλούς αρραβώνες, χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Με αφορμή τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, η Καίτη Φίνου σε συνέντευξή της στην Espresso αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές του έρωτά τους, τα χρόνια που δεν είχανε να φάνε, αλλά και τον λόγο που δεν παντρεύτηκαν ποτέ.
Έβγαλες λεφτά από την εποχή που ήσουν παρτενέρ του Στάθη Ψάλτη;
«Ο γιος του θεατρικού επιχειρηματία Νίκου Μπουρνέλη, που με τον Στάθη είχαμε δουλέψει για τέσσερα χρόνια στα θέατρα του πατέρα του, με είδε προ καιρού και μου είπε: «Έπαιρνες τα λιγότερα λεφτά από τις τότε πρωταγωνίστριες και σ’ το λέω τώρα, για να δεις πόσο ηλίθια ήσουν».

Θα ζούσες όμως πλούσια στο πλευρό του Ψάλτη…

«Τον πρώτο καιρό δεν είχαμε να φάμε και μάλιστα κάποιες φορές ο πατέρας του μας ψώνιζε. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ποτέ κανένα δώρο από τον Στάθη. Εγώ του έκανα δώρα και εκπλήξεις. Από χρυσαφικά μέχρι ταξιδάκια μιας μέρας. Το μοναδικό δώρο του Στάθη ήταν το δαχτυλίδι του αρραβώνα μας, το οποίο πήρε πίσω και μου το επέστρεψε κάποια στιγμή ο αδερφός του, ο Γιάννης».

Είναι αλήθεια ότι είχατε αρραβωνιαστεί έξι φορές; Αν θυμάμαι καλά έχω έρθει σε δύο αρραβώνες σας…

«Επισήμως είχαμε αρραβωνιαστεί τρεις φορές. Τελευταία φορά αρραβωνιαστήκαμε τον χειμώνα του 1985 και το κάναμε γιατί θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στη μητέρα μου, που έπασχε από καρκίνο. Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου δεν ήθελε αυτή τη σχέση από την αρχή, γιατί πίστευε ότι δεν θα κρατήσει. Ο έρωτας με τον Στάθη κράτησε περίπου ένα χρόνο, αλλά μείναμε μαζί από το 1981 μέχρι τις αρχές του 1986».

Πώς χωρίσατε οριστικά;

«Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορώ να αποκαλύψω, αλλά ένας βασικός λόγος ήταν πως ο Στάθης δεν είχε ζητήσει διαζύγιο από την γυναίκα του, την Κάτια. Επομένως, δεν μπορούσαμε να παντρευτούμε. Του είπα να μην με ξαναενοχλήσει, κι έτσι έγινε. Βέβαια, κρατήσαμε καλές σχέσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα