Τα «γύρισε» ο Μαρκαριάν!

Η έλλειψη επικοινωνίας με τους άμεσους συνεργάτες του και όχι με τα διοικητικά μέλη της ΕΠΟ ήταν η αιτία παραίτησης του Σέρχιο Μαρκαριάν. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση, απαιτώντας σχεδόν από τον Ουρουγουανό προπονητή να πει την αλήθεια και να μην αφήσει αναπάντητα ερωτηματικά, διατηρώντας το οποίο κύρος της Ομοσπονδίας έχει απομείνει ανέπαφο.

Ο Μαρκαριάν πράγματι πήρε πίσω την απόφασή του, εξηγώντας πως δεν είχε πρόβλημα με τα μέλη της ΕΠΟ και πως επιπλέον δεν τα παράτησε λόγω της ήττας στα Νησιά Φερόε. Δεν αναφέρθηκε, όμως, στα ονόματα των συνεργατών του που δεν του επέτρεψαν να δουλέψει όπως αυτός θα ήθελε. Προφανώς, λοιπόν, κάποιοι του κάνουν υποδείξεις.

Ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας δεσμεύτηκε πως θα μιλήσει σύντομα με επίσημη τοποθέτησή του που αναφέρει τα εξής: «Mε την προχθεσινή μου δήλωση γνωστοποίησα μια πολύ δύσκολη για μένα απόφαση. Δυστυχώς από εκεί και μετά, κάποια ΜΜΕ μου απέδωσαν προθέσεις και σκέψεις που δεν είναι δικές μου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τον κύριο Γκιρτζίκη και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να εργαστώ. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου ήταν αυτή, που παρά τα αποτελέσματα, με έκανε να θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι στην Εθνική Ελλάδας.

Υπήρξε πλήρης σύμπνοια με τον κ. Πρόεδρο στα επόμενα απαραίτητα βήματα για να οδηγήσουμε την Εθνική Ελλάδας στον δρόμο των επιτυχιών.

Δυστυχώς βρήκα εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των βημάτων από ανθρώπους που δεν ανέμενα. Για αυτό ο ηθικός μου κώδικας και η ευθύνη μου απέναντι στην Ομοσπονδία, στους παίκτες της Εθνικής και στους Έλληνες φιλάθλους με ώθησαν σε αυτή τη δήλωση την Τρίτη.

Δεν μασάω τα λόγια μου και προτίθεμαι σύντομα να πω και περισσότερα».

Διαβάστε επίσης