Τα είπαν για την αυτοδιοίκηση Παυλόπουλος- Βούτσης

Η αυτοδιοίκηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Νίκο Βούτση το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο υπουργός  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για το τελευταίο νομοσχέδιο σχετικά με την αποκατάσταση δημοκρατικών δικαιωμάτων στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και την αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών.

Την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, ως κυβέρνηση και ως χώρα προσπαθούμε να κάνουμε σημαντικές τομές και στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και στην αυτοδιοίκηση και στην αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών και για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης τού είναι ιδιαίτερα προσφιλές και τόνισε ότι γνωρίζει χρόνια ολόκληρα τι βάρος κουβαλάει πάνω της και τι μπορεί να κάνει σε αυτές τις στιγμές.

Από τη μεριά του, ο υπουργός ανέφερε ότι «η αλληλεγγύη είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων που πρέπει να υπάρξουν τώρα».

Διαβάστε επίσης