Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την τραγωδία στην Ελασσόνα

Συγκλονίζει την Ελλάδα η αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή ελικοπτέρου στην Ελασσόνα και το χαμό τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη λύπη του για την ανείπωτη τραγωδία που σκόρπισε θλίψη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στέρησε από τις οικογένειες των θυμάτων τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τι δήλωσε ο Παυλόπουλος
Τη βαθιά του οδύνη αλλά και την ευγνωμοσύνη του στους ηρωικούς αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της εθνικής μας άμυνας εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όλη η δήλωση:

«Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση».

Τι είπε ο Τσίπρας

“Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας”, αναφέρει ο πρωθυπουργός σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τη συντριβή του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα. Και προσθέτει: “Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση”.

Υπουργείο Εξωτερικών

«Συγκλονισμένη» από «την τραγική είδηση της απώλειας των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα στην περιοχή του Σαρανταπόρου», δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Εκφράζει παράλληλα τα «ειλικρινή συλλυπητήριά» της στις οικογένειες των εκλιπόντων, καθώς και «την αμέριστη συμπαράστασή» της στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η δήλωση Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου και την απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι βαθιά η θλίψη μου για την απώλεια τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο Σαραντάπορο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.
Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Τα συλλυπητήρια του Βούτση για την απώλεια των αξιωματικών

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στην Ελασσόνα σήμερα το πρωί.
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής
Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την οδύνη του «για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.«Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ποτάμι

Το πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο δήλωσε ότι αναμένει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.
«Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο. Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Συλλυπητήρια από ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν. «Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα