Τελικά, 48ωρη απεργία στον Πήγασο

Τα πράγματα στον Πήγασο ήταν απλά. Αν οι εργαζόμενοι έπαιρναν έναν από τους έξι μισθούς που τους οφείλονται θα συνέχιζαν να εργάζονται κανονικά, σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσαν 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της εταιρείας Φώτη Μπόμπολα και έτσι το απόγευμα της Τρίτης (9/5) ήρθε η επιβεβαίωση από την ΕΣΗΕΑ η οποία ανακοίνωσε δύο 24ωρες απεργίες στον όμιλο.

“Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας, από τις 06:00 της Τετάρτης, 10 Μαΐου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 12 Μαΐου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Δεκεμβρίου 2016, Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017 και Απριλίου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

 

Διαβάστε επίσης