Τι απαντά το Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την φωτιά στα Κύθηρα

Για «αμνησία» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την ανακοίνωσή της για την καταστροφή στα Κύθηρα. Το υπουργείο κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσδοκά «μικροκομματικά οφέλη», ενώ στρέφεται και κατά του Δημάρχου Κυθήρων τον οποίο αποκαλεί «δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Δεν λέει ωστόσο κουβέντα για τους λόγους που προκάλεσαν την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου.

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

“Η Νέα Δημοκρατία έχει αμνησία. Ως Κυβέρνηση και μάλιστα σε περίοδο που η χώρα δεν ήταν υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας ούτε φρόντισε να ανανεώσει τον στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Κυθήρων -στέλεχος της ΝΔ- σε ρόλο δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζεται να απαιτεί υπερβολικό αριθμό εναέριων μέσων, που αντίστοιχος δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Και αυτό παρότι διατέθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα και ο δήμαρχος το γνωρίζει, καθώς βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Η ΝΔ ξεχνά τη διαχειριστική της ανικανότητα και τις καταστροφές επί των ημερών διακυβέρνησής της. Τα στατιστικά στοιχεία το αποτυπώνουν. Με τη στάση της προσδοκά σε μικροκομματικά οφέλη.

Η κυβέρνηση έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και αυτή τη στιγμή μέσα από δυσκολίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα.

Θα έπρεπε να υπάρχει και ντροπή για κάποιους, που κατά τη λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι».

Διαβάστε επίσης