Καθημερινή ενημέρωση

Τι είχε ζητήσει o άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου

H Ελλάδα και ειδικά ο Στρατός Ξηράς θρηνεί την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών που σκοτώθηκαν με το ελικόπτερο που έπεσε στην Ελασσόνα. Οι δύο άτυχοι στρατιωτικοί κηδεύτηκαν την Πέμπτη ενώ η τελευταία πράξη του δράματος  ολοκληρώνεται  την Παρασκευή για τους άλλους δύο πιλότους   που θα αναπαυτούν στην τελευταία τους κατοικία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού – η άδεια όμως αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50ο ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι’ αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί αν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.

Διαβάστε επίσης