Τι θα πει στην ομιλία του στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το όραμα του για την Ελλάδα του αύριο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επενδύσεων, καταλογίζοντας τους “ανικανότητα”. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να χαρακτηρίσει «λόγια του αέρα» όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ενώ δεν θα λείψουν τα πυρά κατά της κυβέρνησης και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ θα επισημάνει ότι στόχος του είναι «να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους, να είναι η Ελλάδα μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς. Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα περιγράψει «την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται» και να υπογραμμίσει πως «πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει επίσης ότι στόχος του είναι «μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία» και θα αναλύσει τις τρεις προτεραιότητες του σχεδίου του:

  1.    Τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, μέσα από μια “έκρηξη” ιδιωτικών επενδύσεων.
  2.    Τη μείωση των φορολογικών βαρών με εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.
  3.    Ενίσχυση των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει, λεπτομερώς, και τα μέτρα και τις πολιτικές για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του και των προτεραιοτήτων του σχεδίου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα