«Τι σημασία έχει ποιος με στήριξε;»

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Σπύρος Καπράλος, μία μέρα μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος της ΕΟΕ. Στο ραδιόφωνο του Sport FM παραδέχθηκε πως υποστηρίχθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και ο αντίπαλός του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά εξήγησε πως αυτά είναι… μέσα από τη ζωή, πως είναι «βαμμένος» Ολυμπιακός και πως διατηρεί φιλίες ετών που δεν μπορούν να διαταραχθούν από ποδοσφαιρικές κόντρες.

Όσον αφορά στην απουσία λόγω υγείας του Ισίδωρου Κούβελου από την εκλογική διαδικασία είχε να πει:

«Εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν είναι αλήθεια ή ψέματα, ούτε είμαι γιατρός. Αυτό που ξέρω είναι πως ήμουν ο πρώτος που του ευχήθηκα καλή ανάρρωση, γιατί ήμασταν πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες και έχουμε κοινή πορεία στον αθλητισμό. Πήρα τηλέφωνο και στο νοσοκομείο, αλλά μου είπαν πως δεν μπορούσε να μιλήσει. Από την άλλη θλίβομαι από όλη αυτή την κατάσταση, γιατί έρχομαι από τον αθλητισμό και ποτέ δεν μου άρεσε να κερδίσω άνευ αγώνος. Ακόμη κι αν ήξερα εκ των προτέρων πως θα χάσω από έναν πιο δυνατό αντίπαλο, κατέβαινα να αγωνιστώ. Σε έναν αγώνα ισχύουν πάντα κανόνες και οι κανόνες αυτοί δεν προβλέπουν στις εκλογές πως αν λείπει κάποιος δεν θα γίνουν οι εκλογές. Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες, βεβαίως αναβάλλονται, αλλά θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να μη γίνουν εκλογές επειδή έλειπε κάποιος από τους υποψήφιους. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η πλειοψηφία με στήριξε. Οι 14 από τους 25 με υποστήριξαν και ήθελαν να εκλεγώ πρόεδρος».

Για το λόγο που ο Λάμπης Νικολάου είχε αναβάλει αρχικά τις εκλογές τόνισε: «Είναι θέμα δικό του και πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Δεν είχε δικαιοδοσία ως προεδρεύων να αναβάλει τις εκλογές. Για ανθρωπιστικούς λόγους είπε πως έπρεπε να αναβληθούν οι εκλογές και το αποφάσισε. Αποφασίζω και διατάζω… Οι νομικοί και η πλειοψηφία μας λένε αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το να ανατρέψει η μειοψηφία μια τέτοια εκλογή μπορεί να γίνει, το βλέπουμε δυστυχώς. Έχουμε φτάσει στην κακή ποδοσφαιροποίηση του ολυμπιακού κινήματος».

Για τα όσα λέγονται περί στήριξής του από Μελισσανίδη, ενώ τον κ. Κούβελο στήριζε ο Μαρινάκης: «Η πορεία μου τόσα χρόνια με έχει κάνει να έχω πάρα πολλούς φίλους από όλο το αθλητικό φάσμα και η προσπάθειά μου ήταν να παραμείνω έξω από τα πολιτικά και τα κόμματα. Βεβαίως και τον Δημήτρη Μελισσανίδη τον ξέρω και με στήριξε, όπως με στήριξαν πάρα πολλοί. Τα προβλήματα που έχουν ανάμεσά τους στο ποδόσφαιρο δεν με αφορούν. Εγώ είμαι βαμμένος Ολυμπιακός, ήμουν αθλητής του για χρόνια, αλλά δεν με αφορούν οι ποδοσφαιρικές κόντρες. Το αν κάποιος ήθελε εμένα ή κάποιος άλλος τον κ. Κούβελο, αυτά είναι μέσα στη ζωή. Απλά ντρέπομαι για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των εκλογών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα