Τον Σγουρό καταγγέλει ο Τσουκαλάς για το επεισόδιο στην Περιφέρεια

Επίθεση στον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό εξαπέλυσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, με αφορμή τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι «ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με τον  κ. Σγουρός ο κ. Τσουκαλάς ήταν εκείνος που τού επιτέθηκε, σπρώχνοντας και απειλώντας τον.

«Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως περιφερειάρχης με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε ότι την Τρίτη 26.11.2013 το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε ομόφωνα την πώληση ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων.

Ωστόσο, όπως είπε, «πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης» ο κ. Σγούρος,« συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί υπέρ αυτή τη φορά του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής», ενώ «αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία» και «όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία».

Αυτό, σύμφωνα με τον  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν».

Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε πως «η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την τρόικα να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο».

«Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης