«Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο οργανωμένο»

Για τις δυσκολίες, επαγγελματικές και όχι μόνο, που συνάντησε στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο της διαμονής του, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μάαρτεν Μάρτενς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ολλανδού στον Arena FM:
«Θα είμαι στην Θεσσαλονίκη για μερικές μέρες ακόμα και κάποια στιγμή θα πετάξω πρώτα για την Ολλανδία και μετά για το Βέλγιο. Ήμουν στην Χαλκιδική δυο μέρες και γύρισα χθες. Είναι ωραίο μέρος, είχα κάποιους φίλους από την Ολλανδία και τους επισκέφτηκα στην Χαλκιδική.

Οι έξι μήνες ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα. Μόλις ήρθα είχα τραυματισμούς και όταν πήγα να βρω την φόρμα μου μεσολάβησε και η αλλαγή προπονητή. Ήταν μια δύσκολη περίοδος και για την ομάδα, όμως, ξέρω την ποιότητα μου, έχω αυτοπεποίθηση και είμαι σίγουρος πως θα επανέλθω στα στάνταρ της απόδοσής μου πριν να έρθω στον ΠΑΟΚ. Το ότι έφυγα για πρώτη φορά από την Ολλανδία, είναι και αυτός ένας από τους λόγους. Ήταν μια περίεργη περίοδος και συνέβησαν πολλά. Δεν επιτύχαμε τελικά τους στόχους μας. Παρότι δεν έπαιξα στον τελικό είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο, γιατί η ουσία δεν είναι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, αλλά η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίρνει τίτλους ανεξάρτητα από το ποιός αγωνίζεται.

Οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικές και αποτελούν έναν από τους λόγους που δεν είμαι αυτός που πρέπει να είμαι, έπρεπε να συνηθίσω στα νέα δεδομένα. Το ποδοσφαιρικό στυλ, το στυλ των προπονήσεων αλλά και το στυλ της ζωής είναι πολύ διαφορετικά στην Ελλάδα, από ό,τι που είχα συνηθίσει.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα γνωστή και στο εξωτερικό. Το ήξερα και από την Ολλανδία. Είχε φέτος μια περίεργη χρονιά, συνέβησαν πολλά και προέκυψαν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, ούτε εγώ, ούτε οι συμπαίκτες μου. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο οργανωμένο όσο το ολλανδικό και αυτό με δυσκόλεψε και εμένα. Χάσαμε και τους τρεις βαθμούς, που από ότι μαθαίνω τώρα προσπαθούμε να τους πάρουμε ξανά, ήταν πολύ δύσκολο να βγούμε πρώτοι στα play off με αυτά τα δεδομένα.

Ήταν κάπως μεγάλη διαφορά και δεν ξέρω αν την άξιζε ο Ολυμπιακός. Δεν είδα όλο το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Αξίζαμε κάτι παραπάνω στο τέλος της χρονιάς. Αυτό που κάναμε στα play off ήταν μια μεγάλη προσπάθεια, όπως και το να φτάσουμε στον τελικό.

Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν έμενε ο κ.Στέφενς. Ίσως να ήταν καλύτερος ίσως και όχι. Ήταν πράγματι ένας από τους λόγους που ήρθα στον ΠΑΟΚ, όμως, ήμουν προετοιμασμένος και ήξερα ότι στο ποδόσφαιρο είναι μέσα στο πρόγραμμα οι αλλαγές προπονητών, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι να αποδίδει όσο καλύτερα μπορεί ανεξάρτητα από τον προπονητή που κάθεται στον πάγκο.

Τον τελευταίο καιρό δεν είχα πρόβλημα, αλλά οι επιλογές του προπονητή ήταν διαφορετικές. Είχα κακό τάιμινγκ γιατί είχα πολλούς τραυματισμούς και όταν άρχισα να νιώθω λίγο καλύτερα έγινε και η αλλαγή προπονητή. Από άποψη νοοτροπίας ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ αυτή την περίοδο. Θέλω να δουλέψω σκληρά στην προετοιμασία και πιστεύω πως θα βρω τον εαυτό μου και θα έχω μια καλή νέα σεζόν.

Το γήπεδο ήταν και στην Άλκμααρ γεμάτο, αλλά ήξερα πριν έρθω πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι πιο συναισθηματικοί και παθιασμένοι. Βοηθούν πολύ τη νομάδα και είναι ωραίο να βλέπεις τέτοια ατμόσφαιρα. Αυτό φάνηκε και με τον Παναθηναϊκό που το γήπεδο ήταν άδειο και ήταν μια άσχημη εικόνα».

Διαβάστε επίσης