«Το ζήτημα του ΦΠΑ στην παιδεία δεν λύνεται με προσωρινή “κατάψυξη”»

Την εκτίμηση ότι το μέτρο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επιβλήθηκε λόγω ιδεοληπτικών εμμονών της κυβέρνησης και ότι η λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε δεν δεν λύνεται με προσωρινή “κατάψυξη” εξέφρασε με ανακοίνωσή του του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ταυτόχρονα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να πράξει.

«Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει Προγραμματικών Δηλώσεων» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του εξέδωσε το γραφείου Τύπου του κινήματος, και συνεχίζει ως εξής:

«Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της.

»Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου.

»Καθαρά και οριστικά επιτέλους. Ο Πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες.

Όχι με προσωρινή “κατάψυξη”, για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα …»

Διαβάστε επίσης