Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει επιθέσεις με drones φορτωμένα με εκρηκτικά

Τον τρόμο πάνω από την Ευρώπη φέρνει το Ισλαμικό Κράτος αφού φέρεται να  σχεδιάζει επιθέσεις με drones φορτωμένα με εκρηκτικά ένώ υπάρχουν πληροφορίες πως ενεργοποιούνται και  γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας.

Η Europol σε έκθεσή της αναφέρει πως οι ακραίοι ισλαμιστές που πραγματοποιούν επιθέσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους γίνονται ολοένα και νεότεροι ενώ οι συλλήψεις για ύποπτες δραστηριότητες αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ειδικότερα από 395 το 2014 έφτασαν τις 718 το 2016 με σχεδόν το ένα τρίτο των συλληφθέντων να είναι 25 ετών ή και νεότεροι!

Η συγκεκριμένη έκθεση αποκαλύπτει πως οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν αρχίσει πλέον και εξετάζουν σοβαρά του ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να επιχειρηθούν επιθέσεις με drones τα οποία θα είναι «φορτωμένα» με εκρηκτικά! Η πρακτική αυτή δεν είναι ξένη στους τζιχαντιστές και αυτό γιατί ανάλογες επιθέσεις πραγματοποιούνται τόσο στη Συρία οσό και στο Ιράκ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της daily mail, μεγάλη απειλή συνεχίζουν να αποτελούν και όσοι ταξιδεύουν σε εμπόλεμες περιοχές προκειμένου να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης