“Το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους και στην επιστροφή του ΕΝΦΙΑ”

“Η Ν.Δ προτείνει το κοινωνικό μέρισμα να πάει στους μακροχρόνια ανέργους και στην επιστροφή του ΕΝΦΙΑ”. Aυτή την πρόταση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι πολύ συγκεκριμένη η πρόταση.Αν λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει διάλογο με τη ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, εδώ είμαστε, την πρόταση την καταθέσαμε» είπε η βουλευτής της Ν.Δ.  σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, παρατηρώντας ότι «το περσινό πλεόνασμα, έτσι όπως μοιράστηκε, έφτασε να το πάρουν βουλευτές, να το πάρουν με εισοδηματικά κριτήρια άνθρωποι που είχαν τρία σπίτια».

“Η κυβέρνηση βάζει γκάζι”

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η τομεάρχης της ΝΔ εκτίμησε πως «η κυβέρνηση βάζει γκάζι, προσπαθεί να κλείσει τα προαπαιτούμενα, έχοντας αφήσει 65 προαπαιτούμενα για τον μήνα που έρχεται και θα κάνει μία προσπάθεια στη Βουλή να τα περάσει», εκφράζοντας, ωστόσο, αμφιβολία «αν θα βρει συμφωνία, ιδίως για το θέμα της ΔΕΗ και για 2-3 άλλα αγκάθια, που μένουν ακόμα, αλλά και για τα μικρά στα οποία θα πρέπει να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες και πάρα πολύ γρήγορα».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπέρ της εθνικής συνεννόησης, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «το πρόβλημα για την εθνική συνεννόηση δεν είναι οι θέσεις της ΝΔ, αλλά η λογική που υπάρχει στους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, της πολύ φτηνής και κάτω από τη μέση αντιπαράθεσης, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, η οποία δηλητηριάζειτο πολιτικό κλίμα».

Διαβάστε επίσης