Το μήνυμα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.: «Όχι στα ναρκωτικά, όχι στο θάνατο»

«Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο» είναι το μήνυμα που έστειλε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από τα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου παρέστη σε προγραμματισμένη καύση κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, αναγνώρισε και χαρακτήρισε, συμβολικά, το επόμενο έτος 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

«Σήμερα, από εδώ, από τα Αντίκυρα, η Ελληνική Αστυνομία ξεκινάει έναν νέο μεγάλο αγώνα για το 2018. Έναν αγώνα προστασίας της κοινωνίας, των νέων ανθρώπων. Χαρακτηρίζουμε και αναγνωρίζουμε πως το 2018 θα είναι έτος κατά των ναρκωτικών και γι’ αυτό καλούμε σε συνοδοιπορία και συμπαράσταση όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το σύνθημά μας θα είναι «Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο», ανέφερε ο αντιστράτηγος Τσουβάλας.

Επίσης, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στον διαρκή αγώνα κατά των ναρκωτικών, τονίζοντας ότι: «Η τελευταία χρονιά, το 2017, για την Ελληνική Αστυνομία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθειά μας, με την αίσθηση ότι πραγματικά προστατεύουμε την κοινωνία, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, τους νέους ανθρώπους κυρίως, τα νέα παιδιά».

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, επεσήμανε ότι: «Η σημερινή παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη, την υποχρέωση αν θέλετε, να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα. Σηματοδοτεί και αναδεικνύει την ισχυρή βούληση της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει πιο δραστική αντιμετώπιση στα παράνομα κυκλώματα που υποχρεώνουν τους συνανθρώπους μας, μα κυρίως τους νέους ανθρώπους, στη χρήση των ναρκωτικών και με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούν στην περιθωριοποίηση, στην ψυχική και σωματική φθορά και τέλος στο θάνατο».

Εξειδικεύοντας μάλιστα τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο κ. Αρχηγός δήλωσε: «Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε θα εστιάζουν σε τρία βασικά σημεία. Στη διεθνή διακρατική συνεργασία, κυρίως με τα όμορα, τα γειτονικά μας κράτη, στη συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, με παραμετροποίηση των σχεδίων μας ανάλογα με τα αποτελέσματα, καθώς επίσης στο άνοιγμα στην κοινωνία, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και ιδίως τους νέους, τους μαθητές, ακόμη και τους μετανάστες, με ιδιαίτερη έμφαση στους ασυνόδευτους ανηλίκους, που δεν έχουν την προστασία της οικογένειας και πρέπει να ενημερωθούν για τη μάστιγα των ναρκωτικών, για τις συνέπειες που έχει η χρήση των ναρκωτικών στους νέους ανθρώπους».

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους που δίνουν τον αγώνα για την απεξάρτηση τους, δήλωσε: «Εύχομαι στους νέους ανθρώπους, που δίνουν τον αγώνα τους για την απεξάρτηση και την επανένταξη στην κοινωνία, να είναι αγώνας καλός, χρήσιμος, αποτελεσματικός. σε μια κοινωνία της ελπίδας και της αισιοδοξίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα