«Το Norman Atlantic ήταν απολύτως αξιόπλοο όταν απέπλευσε»

«Απολύτως αξιόπλοο» ήταν το Norman Atlantic όταν απέπλευσε από την Πάτρα, υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι μετέφερε λιγότερους επιβαίνοντες (478) σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα των 499 ατόμων που αναφέρει το πιστοποιητικό του.

Μιλώντας στον  τ/σ ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε ότι στις 19 Δεκεμβρίου είχε γίνει έκτακτος έλεγχος στο σκάφος, με τους ελεγκτές να διαπιστώνουν προβλήματα σε μια θύρα ασφαλείας και ένα πρόβλημα υδατοστεγανότητας, τα οποία όμως διορθώθηκαν επί τόπου από το πλήρωμα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε υπονοούμενα πως η Αθήνα προτίμησε να αφήσει το σκάφος να περάσει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, σημείωσε πως οι ελληνικές Αρχές προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν το πλοίο Norman Atlantic, όμως τα ελληνικά μέσα δεν μπόρεσαν να το προσεγγίσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τέλος, όσον αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις ιταλικές αρχές για το πού έπρεπε να ρυμουλκηθεί το Norman Atlantic, o υπουργός ανέφερε πως η Αθήνα έχει προτείνει τη ρυμούλκηση του σκάφους στην πλησιέστερη Αλβανία, κι όχι στην Ιταλία, διευκρινίζοντας όμως πως το πλοίο δεν είναι καν ρυμουλκούμενο ακόμα, και συνεπώς ακόμα το θέμα δεν τίθεται επί του παρόντος προς συζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα