Τρίτο δικαστικό “όχι” στην έκδοση των 8 αξιωματικών στην Τουρκία

Νέο δικαστικό “όχι”, το τρίτο κατά σειρά, είπε το Συμβούλιο Εφετών στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς για έκδοσή τους στην Τουρκία οι οποίοι είχαν φτάσει  με ελικόπτερο στην Ελλάδα αμέσως μετά τα γεγονότα με το αποτυχημένο πραξικόπημα, πέρυσι το καλοκαίρι στην γείτονος χώρα. 

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την Πέμπτη (04.05.2017) το αίτημα και για τους τελευταίους δυο αξιωματικούς.

Το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την άρση της κράτησης ωστόσο παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο.

“Να κοιταχτεί στον καθρέφτη η Τουρκία”

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης αναφέρθηκε στις τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, εκφράζοντας την έκπληξη του που μερικές ημέρες μετά την έκδοση τους, οι τουρκικές αρχές έστειλαν δεύτερο αίτημα για τα ίδια αδικήματα.

“Είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης.

Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια 2η απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών” ανέφερε συγκεκριμένα στην απόφαση του ο κ. Βούλγαρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα