Καθημερινή ενημέρωση

Τριεθνής συνεργασία ενεργειακών Αρχών

 

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, στα γραφεία της ΡΑΕ στην Αθήνα, η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των προέδρων των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πρόεδροι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής, της ΡΑΕ Ρουμανίας (Romanian Energy Regulatory Authority, ANRE) Niculae Havrilet και της αντίστοιχης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων της Βουλγαρίας (Energy and Water Regulatory Commission of Bulgaria, KEVR), Ass. Prof. IvanIvanov, προχώρησαν στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας (MoU).

Όπως τονίστηκε και από τους τρεις προέδρους είναι αναγκαία η στενότερη συνεργασία τους ως γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και μέλη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της 3ης Ενεργειακής Δέσμης μέτρων, της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού και του Χειμερινού Πακέτου που διαμορφώνεται, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών από θέματα που η κάθε μία Αρχή έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Κατά τη συνάντηση εργασίας, η ελληνική Ρυθμιστική Αρχή παρουσίασε από την πλευρά της τις τρέχουσες εξελίξεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Ηλεκτρισμό και το Φυσικό αέριο, η βουλγάρικη Ρυθμιστική Αρχή τις εξελίξεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου και η ρουμάνικη Ρυθμιστική Αρχή τις εξελίξεις στον ηλεκτρισμό.

Στο τέλος της συνάντησης οι τρεις πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των στελεχών των τριών Αρχών και να συναντηθούν οι ίδιοι εκ νέου την άνοιξη του 2018.

Διαβάστε επίσης