«Υπεύθυνη η Ελλάδα για το προσφυγικό»

Αήθης επίθεση εξαπέλυσε η Κροατία εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό ζήτημα, αφού θεωρεί την χώρα μας υπεύθυνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα. η Ελλάδα είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς η κυρίως υπεύθυνη για το προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ποσοστό 75 έως 80% των μεταναστών εισέρχεται από τα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για ανθρώπους των οποίων η ζωή δεν είναι σε κίνδυνο. Θα μεταφερθούν από τους διακινητές με φουσκωτές βάρκες. Είναι ένα ταξίδι που είναι πολύ σύντομο και το οποίο μπορούμε να εμποδίσουμε, αλλά η Ελλάδα δεν το κάνει επίτηδες».
Ο Μιλάνοβιτς επισήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα ήταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, απ’ όπου οι μετανάστες κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων. «Αυτό είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσω ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα ζητήσω να αρχίσουμε επιτέλους να μιλάμε γι αυτή την κατάσταση».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Κροατία θα συνεχίσει να προωθεί τους μετανάστες στα σύνορα με την Ουγγαρία, χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα αυτό και τόνισε ότι η Κροατία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα