“Υπογράφουν ότι θέλουν οι δανειστές και μετά κοροϊδεύουν τον κόσμο”

«H κυβέρνηση βρίσκει ύστερα από οποιαδήποτε απόφαση αφορά την Ελλάδα, λόγους να πανηγυρίζει. Μια ψύχραιμη ματιά στην απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι όχι μόνο δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της χώρας τα επόμενα χρόνια». Τα παραπάνω αναφέρει το Ποτάμι χαρακτηρίζοντας ωστόσο καλοδεχούμενη την υπολογιζόμενη μείωση κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ ως το 2060 .
«Να ξεκινήσουμε από τη θετική απόφαση για το χρέος. Μολονότι δεν αλλάζει τα δεδομένα, έστω κι αυτή η υπολογιζόμενη μείωση κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ ως το 2060 (σε βάθος 45 χρόνων δηλαδή) μέσω επέκτασης λήξεων και οριακής μείωσης κάποιων επιτοκίων, είναι καλοδεχούμενη. Τα καλά νέα σταματούν εδώ. Η απόφαση επιμένει στην ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 κάτι που είναι ανέφικτο και οδηγεί σε νέα μέτρα. Επίσης προβλέπεται το ίδιο ποσοστό πλεονάσματος και για τα χρόνια μετά το 2018,κάτι που καμιά χώρα της ευρωζώνης δεν έχει πετύχει. Και μέσα σε όλα αυτά παραμένει σε εκκρεμότητα η δεύτερη αξιολόγηση. Οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά τις τυχοδιωκτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανικανότητά τους. Το μόνο ατού που τους έχει μείνει πλέον, είναι ότι έχουν πείσει τους εταίρους πώς αυτοί μπορούν να ψηφίζουν μέτρα που άλλοι δεν μπορούν», υπογραμμίζει το Ποτάμι.
Ο Θεοδωράκης

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας. «Το χρέος θα ξαναδιαπραγματευτεί η γενιά του 2030. Εμείς θα πληρώσουμε εκτάκτως νέους φόρους 2,6 δισ. Νέες χαμένες γενιές με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως με τις διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χώρα διαρκώς βγαίνει χαμένη, αναφέροντας ενδεικτικά ότι έχουμε χάσει τα κέρδη της ΕΚΤ, και των ευρωπαϊκών τραπεζών για τα ελληνικά ομόλογα. «Αυτά τα χρήματα τα χάσαμε το ’14 γιατί διακόπηκε το πρόγραμμα, το ’15 γιατί δεν είχαμε ανάγκη από τα λεφτά και βέβαια τα χάνουμε και το ’16. Εδώ μιλάμε για περίπου 6 δισ. τα οποία έχουν χαθεί ολοκληρωτικά καθώς έχουν επιστρέψει στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της Ευρωζώνης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για την τρέχουσα αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι αυτή έχει κλείσει αλλά επειδή ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τι παραχώρησε και έτσι παρουσιάζει τώρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να λειάνει το έδαφος και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. «Υπογράφουν ό,τι τους δίνουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο» ανέφερε.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο επεσήμανε ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί τα Εθνικά θέματα για επικοινωνιακά σόου και επέμεινε ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να καθορίζεται από πολιτικούς που φορούν στρατιωτικές στολές και από χρυσαυγίτες που φορούν πολιτικά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα εκτίμησε ότι όλη αυτή η φιέστα του κ. Καμμένου στα ακριτικά νησιά είχε την έγκριση του κ. Τσίπρα. «Αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή για την προσπάθεια που κάνουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο στα εθνικά θέματα. Δεν ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο με τον κ. Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή στα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης