Υποκλοπές

Εκατομμύρια αναζητούν καταφύγιο 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣΑλλεπάλληλες προσπάθειες να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα κάνουν το τελευταίο διάστημα Ρώσοι καταθέτες. Πρόκειται κυρίως για εκείνους οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, αλλά μετά το εκεί κούρεμα ψάχνονται εναγωνίως για να φύγουν. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν τους… δέχεται.

Η Μόσχα είναι αφιλόξενη γη για τους περισσότερους για τον λόγο ότι, στην πλειοψηφία τους, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν αντιφρονούντες. Κι όταν δεν είναι αντιφρονούντες, είναι… φοροφυγάδες. Στην Κύπρο φοβούνται να παραμείνουν, επειδή ανησυχούν για νέο κούρεμα. Στη Μάλτα, όπου προσπάθησαν να πάνε, δεν τους δέχθηκαν, από τον φόβο των Ιουδαίων. Και στη Λεττονία, που λέγεται ότι είναι ο επόμενος σταθμός τους, αποδεικνύεται με στοιχεία ότι δεν πέρασαν ούτε από έξω. Στη Ρίγα θέλουν να μπουν στην Ευρωζώνη και δεν θυσιάζουν αυτόν τον στόχο για τις ρωσικές καταθέσεις.
Συνεπώς, μένει η Ελλάδα, όπου όμως η κεντρική τράπεζα δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με την ιδέα. Είναι ενδεικτικό ότι, και παλιότερα, ρωσικά κεφάλαια επιχείρησαν να τοποθετηθούν στη χώρα μας, αλλά από την ΤτΕ είχε ανάψει κόκκινο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο γίνεται και τώρα, με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να ψάχνουν, αλλά να μη βρίσκουν προορισμό.

 

 

Η κατάθλιψη και η ανεργία

2 adwnis 14-5Ο Άδωνις, πέρα από φιλόλογος-αρχαιολάτρης, δεινός πλασιέ βιβλίων και πολιτικός εσχάτως, αναδεικνύεται ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να επιθυμεί και σε σπουδαίο μελλοντολόγο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι επιδίδεται σε προφητείες για τη μελλοντική υγεία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη  Τσίπρα. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης προφήτεψε σε τιτίβισμά του ότι ο Αλέξης θα πάθει κατάθλιψη και θα μπει σε κλινική, εάν η κυβέρνηση τα καταφέρει, που θα τα καταφέρει, όπως υποστηρίζει.  Πολύ θα το θέλαμε να βγει η χώρα από την κρίση. Επί του παρόντος πάντως η κυβέρνηση καλά θα κάνει να αντιμετωπίσει την ανεργία, που είναι επισήμως στο 28% και ανεπισήμως ξεπερνά το 35%. Και φυσικά περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν να φάνε και να πληρώσουν τις  υποχρεώσεις τους.

 

 

Αναγκαίες συσκέψεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΗ υπόθεση τουρισμός δεν είναι τόσο απλή, όσο κάποιοι θέλουν να την παρουσιάζουν. Η χώρα μας περιμένει 17 εκατ. τουρίστες. Τόσοι θα μας προτιμήσουν και θα μας εμπιστευτούν φέτος σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν παρά πολλές παράμετροι που θα μετρήσουν τόσο για την έλευσή τους όσο και για το μέλλον. Είναι οι υποδομές, οι συμπεριφορές των ξενοδοχείων και όσων ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν, η αντιπυρική προστασία και φυσικά το παραεμπόριο και η εγκληματικότητα. Γι’ αυτό και ο Ν. Δένδιας με την Όλγα Κεφαλογιάννη  διοργάνωσαν μεγάλη σύσκεψη στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Κι αυτό θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα σε άλλο τουριστικό νησί.

 

 

Σε δύο βάρκες

4 boytshs 14-5Το να πατάς σε δύο βάρκες είναι καιροσκοπισμός και άκρατος λαϊκισμός. Δεν συνιστά σοβαρή πολιτική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το έχει αναγάγει σε σταθερή πολιτική στάση σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν. Ο Ν. Βούτσης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τάχτηκε υπέρ της απεργίας των καθηγητών και κατά της επιστράτευσης. Από την άλλη, συμπάσχει  και με την αγωνία των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές. Κι έτσι όλοι είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα!

 

 

Επιμένει η Αφροδίτη

5 afroditi al salex 14-5Προσωπικά φέρεται να έχει πάρει το θέμα του νεοναζισμού η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που δεν σταματά να αρθρογραφεί για το θέμα. «Και εκεί στα διόδια Ελευσίνας το είδαμε να συμβαίνει: εκεί που άλλοτε κινητοποιούνταν η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στα διόδια υπό τη σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ, τη θέση τους πήρε εν μία νυκτί μία άλλη συντονιστική επιτροπή ενάντια στα διόδια με μαύρα μπλουζάκια με το σήμα της Χρυσής Αυγής που σήκωναν τις μπάρες των διοδίων κραυγάζοντας Αίμα-τιμή-Χρυσή Αυγή”», γράφει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Περιγράφει δε τους οδηγούς να κοιτάζουν σαστισμένοι, μη μπορώντας να καταλάβουν τη διαφορά, μέσω του Τζορτζ Όργουελ: «Τα ζώα που κρυφά παρακολουθούσαν το γεύμα κοίταξαν από γουρούνι σε άνθρωπο, από άνθρωπο σε γουρούνι και από γουρούνι σε άνθρωπο ξανά και δεν βρήκαν διαφορά…»

Όσο για το… φαινόμενο, εξηγείται: «Δεν πρόκειται για άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά για άνοδο της ανοχής των δημοκρατικών πολιτών απέναντι στον νεοναζισμό, για κοινωνική απενοχοποίηση της βίας των νεοναζί, του εγκλήματος, της μισαλλοδοξίας, της αμφισβήτησης της Δημοκρατίας, του ζόφου», λέει, καλώντας εν τέλει όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Και όχι μόνο να τοποθετηθούν ως προς την ψήφισή του. «Θα συνεργαστούν οι δημοκρατικές δυνάμεις για να παταχθεί ο νεοναζισμός ή θα σιωπήσουν επωμιζόμενα και την ιστορική ευθύνη της επιλογής τους;» είναι το ερώτημα που θέτει, προειδοποιώντας πως «τελείωσε η περίοδος που τα ψέματα ήταν δίχως κόστος».

 

 

Οι βόμβες για τις συνιστώσες

6 syriza_logo 14-5Δύο προτάσεις του Αλ. Τσίπρα –για τη διάλυση των συνιστωσών και τον τρόπο εκλογής των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ– αναμένεται να ανάψουν νέες εσωκομματικές «φωτιές» εν όψει του 1ου ιδρυτικού συνεδρίου. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος, τον «Κόκκινο», ο Αλ. Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του διαμηνύοντας ότι θα εισηγηθεί την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, καθώς και ότι όσες συνιστώσες αισθάνονται ανέτοιμες να διαλυθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν ως… παρατηρητές! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος, αλλά θα «συνυπάρχουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενες. Το δεύτερο χαρτί που έριξε στο τραπέζι ο Αλ. Τσίπρας ήταν ότι στο συνέδριο τα νέα όργανα θα εκλεγούν μέσα από μια ενιαία λίστα. Θυμίζουμε ότι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη κατατέθηκαν δύο λίστες για την εκλογή των οργάνων…

 

 

Στάσεις και απεργίες…

7 ert 14-5Μια στάση εργασίας που αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε γενική τους συνέλευση «έκοψε» την προγραμματισμένη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στην εκπομπή «NET WEEK» της Έλλης Στάη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν 48ωρη προειδοποιητική απεργία αύριο και μεθαύριο, τις ημέρες δηλαδή που ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις στην Κίνα. Κάτι ανάλογο δηλαδή με όσα συνέβησαν την ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Φαίνεται ότι αποδεικνύεται όσα λένε κάποιοι πως η κυβέρνηση ορίζει τη διοίκηση, αλλά η Κουμουνδούρου κάνει κουμάντο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα