«Φαίνεται ότι η Συρία έχει εξαφανισθεί από το internet»

Αμερικανικές εταιρείες που παρακολουθούν την κίνηση στο διαδίκτυο, μεταδίδουν πως από χθες έχει παρατηρηθεί αναστολή της λειτουργίας του διαδικτύου στη Συρία. «Η Συρία αντιμετωπίζει από (χθες) το απόγευμα βλάβη στο internet», ανακοίνωσε μέσω Twitter η υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είναι επιφορτισμένη με τις επιχειρήσεις σταθεροποίησης συρράξεων, επικαλούμενη πληροφορίες αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ούτε να εξηγήσει τους λόγους δημιουργίας αυτής της μαύρης τρύπας στο Διαδίκτυο. Η κίνηση μεταξύ της Συρίας και των servers της Google διακόπηκε στις 21:00 ώρα Γκρίνουιτς, σύμφωνα με την Umbrella Security Labs. «Φαίνεται ότι η Συρία έχει εξαφανισθεί από το internet», ανακοίνωσε η εταιρεία στο blog της Global Transparency.

Την ίδια ώρα, ακτιβιστές από τη χώρα που πνίγεται στο αίμα από την εμφύλια σύρραξη κατήγγειλαν μέσω δορυφορικών τηλεφώνων ότι οι τηλεπικοινωνίες έχουν επίσης διακοπεί. Το συριακό καθεστώς έχει επανειλημμένα διακόψει την πρόσβαση στο Ιντερνετ κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης, συνήθως σε τοπικό επίπεδο για να εμποδίσει τις επικοινωνίες μεταξύ των ανταρτών και τη μετάδοση των ειδήσεων στον έξω κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα