Φράγκος Φραγκούλης: «Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων αλλά πρέπει να γίνει για την Μακεδονία»

Ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στον Realfm. 

«Υπάρχει μία επισπεύδουσα υποτιθέμενη ανάγκη να κλείσει τώρα το θέμα. Αυτό μου φάνηκε δυσνόητο ως προς την επίλυση του και αντελήφθην ότι ξεκινάγαμε από εσφαλμένη βάση. Πολλοί επικαλέστηκαν για να καλυφθούν ότι ξέρετε το 2008 ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σύνθετη ονομασία και λέω εάν το δέχθηκε, που δεν το δέχθηκε, εμείς πάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση κατευθείαν από την κόκκινη μας γραμμή, της σύνθετης ονομασίας;

Και γιατί δεν ξεκινάμε ευθύς εξ αρχής από εκεί που πρέπει να φτάσει τελικά στην υποτιθέμενη κόκκινη σου γραμμή, δηλαδή κύριοι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο στόχος που συμμετέχω είναι να υποβοηθήσω να γεμίσει η φαρέτρα των διαπραγματευτών μας με επιχειρήματα, με αυτά που απαιτούνται για να δώσουν διαφορετικό στίγμα σε αυτό που επιχειρούν σήμερα οι σημερινοί μας φίλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είδαμε ότι ένας καινούριος φίλος, ο Λαβρόφ, που η χώρα του πρώτη αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία, προσέτρεξε τώρα να μας πει, που πάει να πέσει στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ, ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Δεν το θυμόταν όταν τους αναγνώριζαν;», τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν θέλει κανένας από τους Έλληνες να διαλυθεί το συγκεκριμένο κράτος, δεν έχουμε τέτοιες βλέψεις και είμαστε οι μεγαλύτεροι επενδυτές σε αυτή τη χώρα».

«Έρχονται οι σύμμαχοι και μας λένε ξέρετε τέσσερις γενιές τώρα πιστεύουν ότι είναι Μακεδόνες, μα και εμείς εκατοντάδες γενιές μεγαλώσαμε και είμαστε οι Έλληνες Μακεδόνες. Πώς εσείς λοιπόν βλέπετε επιχείρημα σοβαρό, πως θα ξυπνήσει ο Σκοπιανός το πρωί, που δεν υπάρχει Σκοπιανός σήμερα. Υπάρχουν 30% Αλβανοί, υπάρχουν οι μισοί Σλάβοι που λένε είμαστε Βούλγαροι και οι άλλοι που δεν ξέρουν τι είναι και υπάρχουν και κάποιοι ξεχασμένοι Έλληνες.

Όπως γνωρίζετε, το 1941 οι κατακτητές Γερμανοί έκαναν απογραφή στη συγκεκριμένη περιοχή και διαπίστωσαν ότι από 800.000 κατοίκους, όλες αυτές οι εθνότητες που υπάρχουν, υπάρχουν 100.000 Έλληνες.

Πάντα αδιαφορούσαμε για τους Έλληνες που ζουν εκτός συνόρων. Ούτε στη Β. Ήπειρο, δείτε τι κάνει ο Ράμα στη Χειμάρρα, ούτε στην Κωνσταντινούπολη, και ήρθε ο σουλτάνος να μας πει στην Κομοτηνή ότι ενδιαφέρεται ως πατερούλης για τους δικούς του, αυτούς που σεβαστήκαμε», επεσήμανε ο κ. Φράγκος Φραγκούλης.

Ερωτηθείς για την επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια δήλωσε: «Δεν με ανησυχεί, με ενθαρρύνει ότι αυξάνεται η γεωστρατηγική ισχύς και παρουσία της χώρας μου. Διότι ξέρουν πολύ καλά πλέον οι ΗΠΑ ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας και μακάρι να συνεχίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όσο προσπαθούν να επηρεάσουν, όσα τζαμιά κι αν χτίσουν με πράσινα πετροδολάρια, δεν με ανησυχούν».

«Η γεωστρατηγική ισχύς της Ελλάδας αυτή την περίοδο ειδικά είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Γι’ αυτό δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επισπεύδουμε να προστρέξουμε, ούτε ακόμα η απειλή ότι το ΝΑΤΟ θα τους βάλει μέσα τον Ιούνιο με την προσωρινή ονομασία της FYROM, δεν με ανησυχούν αυτά», συμπλήρωσε.

«Δεν συμφωνώ με το βέτο. Πρέπει να έχουμε την ευελιξία να βρούμε την πλέον συμφέρουσα λύση σε αυτά τα οποία διαπραγματευόμαστε, να πάρουμε τις εγγυήσεις».

«Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων», τονίζει ο κ. Φράγκος, «αλλά πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα έχει και κυρίαρχο λαό που μπορεί να διαφοροποιείται από τους όποιους κρατούντες. Και να το έχουν ως ένα δυνατό χαρτί ότι οι Έλληνες δεν δέχονται την αλλοίωση της Ιστορίας τους, δεν ανέχονται αλυτρωτισμούς από γείτονες».

«Έχουμε πολιτικό έλλειμμα ιδιαίτερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, διότι δεν υπάρχει συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, διότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, διότι είμαστε το μόνο κράτος που δεν έδωσε το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους», πρόσθεσε.

«Εφικτή λύση χωρίς τον όρο “Μακεδονία” αρκεί να μην είναι διαπραγματευτής ο Νίμιτς» κατέληξε ο Φράγκος Φραγκούλης.

πηγή: ifimerida

Διαβάστε επίσης