Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στον Ανδρέα Γεωργίου

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της δυσφήμισης.

Τη μήνυση είχε υποβάλει εναντίον του ο πρώην διευθυντής Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Στρόμπλος, κατηγορώντας τον ότι τον δυσφήμισε όταν το 2014 ο Ανδρέας Γεωργίου ανάρτησε δελτίο Τύπου στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., με το οποίο καταλόγιζε στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΣΥΕ (Μανώλης Κοντοπυράκης, Νίκος Στρόμπλος) «αλχημείες» την περίοδο 2004-2009.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, που κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξε ότι ορθώς ο Ανδρέας Γεωργίου είχε αναφέρει τότε «αλχημείες». Από την άλλη πλευρά, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών επί Καραμανλή, Γιώργος Κουρρής, κατέθεσε ότι την περίοδο 2004-2009, όχι μόνο δεν έγινε καμία στατιστική παρέμβαση, αλλά επιπλέον η οικονομία φορτώθηκε και τα κρυμμένα ελλείματα της περιόδου Σημίτη.

Διαβάστε επίσης