Φώφη Γεννηματά: «Όχι» στην fake Αριστερά και τη συντηρητική δεξιά

«Έχουμε σύνορα και σαφείς διαχωριστικές γραμμές, τόσο με τον εθνολαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό της fake αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την συντηρητική πολιτική της αυθεντικής δεξιάς της ΝΔ», δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» προσθέτει ακόμη ότι «είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού που εκφράζεται από τους δύο αυτούς πολιτικούς χώρους. Έναν συντηρητισμό που πολώνει και διχάζει την κοινωνία και κρατάει την χώρα σε στασιμότητα». Υποστηρίζει δε ότι «η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων» και προανήγγειλε ένα «ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου στο οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι εκφράζεται από την Κεντροαριστερά. «Η κάθε άποψη και η διαφορετικότητα, ενθαρρύνονται και αναδεικνύονται, και όλα τα ρεύματα και οι ιδέες μπορούν να εκφρασθούν και να αξιοποιηθούν δημιουργικά», σημειώνει η κα. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, τονίζει ότι «παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος, παραμένει για εμάς ανοιχτή». «Υπάρχουν αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα και συνακόλουθες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του «Έθνους της Κυριακής», τέλος, για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ανέφερε ότι «τα έχουν δώσει όλα, στην ουρά θα κωλύσουν;» και υπογράμμισε παραπλάνησης του κ.Τσίπρα. Η πικρή αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο με σκληρά επιπλέον μέτρα και επιτηρήσεις για πολλά – πολλά χρόνια. Αν δεν αλλάξουν όροι αυτής της βαριάς συμφωνίας δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα».

Διαβάστε επίσης