Τι αλλάζει στα capital controls

Προ των πυλών  είναι οι νέες αλλαγές στα capital controls αφού το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αύξηση του μηναίου ποσού αναλήψεων κατά 500 ευρώ και την απελευθέρωση του ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών.

Eιδικότερα, σύμφωνα με «το Εθνος» τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015.

Η νέα χαλάρωση των capital controls θα επιτρέπει στους πελάτες των τραπεζών να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, θα είναι ελεύθεροι να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

Τραπεζικές και κυβερνητικές πηγές σημειώνουν στην εφημρίδα ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως η χαλάρωση θα οδηγήσει τους πολίτες να «βγάλουν από τα στρώματα» τα χρήματα που έχουν κρύψει και να εμπιστευτούν το τραπεζικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης