«Χτυπήματα» της ΕΛ.ΑΣ. στον παράνομο τζόγο

Σαρωτικούς ελέγχους σε στέκια (καφετέριες, καφενεία, internet καφέ κ.ά.) που θα μπορούσαν να λειτουργούν ως χώροι παράνομου τζόγου, πραγματοποίησε τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η Οικονομική Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσαν δέκα καταστήματα με παράνομα «φρουτάκια» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Καλαμάτα, Κρήτη και Αστακό, συλλαμβάνοντας συνολικά 52 άτομα. Τα στέκια του παράνομου τζόγου, δεν απασχολούν τις αρχές μόνο την εορταστική περίοδο. Τέσσερις μεγάλες υποθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, επιβεβαιώνουν ότι ο παράνομος τζόγος δεν είναι μόνο ένα εποχικό φαινόμενο, αλλά μια μάστιγα που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, η Αστυνομία εξάρθρωσε ένα από τα μεγαλύτερα «μίνι καζίνο» στην Αττική, προχωρώντας στη σύλληψη 68 ατόμων και στην κατάσχεση 46 παράνομων παιγνιομηχανημάτων. Την ίδια περίοδο, σε ξεχωριστές εφόδους σε δύο παράνομα καταστήματα, η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 42 άτομα και κατάσχεσε 59 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους παίζονταν παράνομα παίγνια.

Επιπλέον, οι αρχές στα Δωδεκάνησα εξάρθρωσαν κύκλωμα που διακινούσε παράνομα παιχνιομηχανήματα. Κατασχέθηκαν συνολικά 120 μηχανήματα, εκ των οποίων 65 «φρουτάκια». Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ο εγκέφαλος του κυκλώματος και άλλα οκτώ άτομα.

Βαρύτατες ποινές για ιδιοκτήτες και παίκτες

Οι συλληφθέντες για κατηγορίες που σχετίζονται με τον παράνομο τζόγο -τόσο οι ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι καταστημάτων, όσο και οι παίκτες- έρχονται αντιμέτωποι με άσκηση διώξεων και βαρύτατες ποινές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων είναι ποινικό αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται, επίσης, ποινικά. Επιπλέον, και στις δύο περιπτώσεις, επιβάλλονται σημαντικές διοικητικές κυρώσεις, με τη μορφή προστίμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα