Χωρίς τέλος το “πάρτι” της φοροδιαφυγής στα νησιά – “Βροχή” τα λουκέτα

Χωρίς τέλος είναι το “πάρτι” της φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά και δη στις Κυκλάδες.  Τα λουκέτα σε απείθαρχους ιδιοκτήτες για μη έκδοση αποδείξεων πέφτουν “βροχή” όπως αποκαλύπτονται από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

“Πειραγμένη” ταμειακή μηχανή στην Πάρο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο εστιατόριο Mediteraneo, στη Νάουσα της Πάρου, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ενώ εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις οι αρμόδιοι παρενέβαιναν στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνουν με διάφορα κόλπα τον τζίρο της επιχείρησης.

Με τον τρόπο αυτόν, για το 2017 η επιχείρηση είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο ενώ θα ακολουθήσει η επιβολή φόρων και προστίμων για το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

10ημερο λουκέτο σε κλαμπ της Σαντορίνης

Στο Club Αίγινα στην Σαντορίνη διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων και ενώ την Κυριακή το μαγαζί σφραγίστηκε, την Δευτέρα οι αρμόδιοι της επιχείρησης το άνοιξαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί τελικά 10ήμερο λουκέτο.

Στο beach Bar Santana στην παραλία Παράγκα της Μυκόνου ο έλεγχος εντόπισε μη έκδοση 86 αποδείξεων. Το μαγαζί σφραγίστηκε για 48 ώρες.

Επίσης και σε δύο άλλες περιπτώσεις beach bar στις παραλίες Paradise στη Λιά της Μυκόνου επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο για μη έκδοση αποδείξεων.

Διαβάστε επίσης