Ψηφιακός Οκτώβρης 2017 από τη ΓΓΕΕ

Mε δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Ασφαλούς Διαδικτύου και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γιορτάζει φέτος τον Ψηφιακό Οκτώβρη 2017.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ανάπτυξη κατάλληλων εθνικών και διεθνών υποδομών που θα προσφέρουν τα απαραίτητα επίπεδα ψηφιακής ασφάλειας, η εκπαίδευση των πολιτών όσον αφορά στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις που έχουν ως μελλοντικοί ψηφιακοί πολίτες, είναι μερικά από τα κρίσιμα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται ο Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Από την άλλη πλευρά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (7-22 Οκτωβρίου 2017), η Ευρωπαϊκή Κοινότητα καλωσορίζει δράσεις προσανατολισμένες στην ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων, δίνοντας έμφαση στο τρόπο με τον οποίο διασυνδέονται τα άτομα, οι επιμέρους ομάδες, οι κοινότητες αλλά και οι χώρες, στη νέα αυτή ψηφιακή εποχή.

Όμως η ασφάλεια στο διαδίκτυο και οι ψηφιακές δεξιότητες , αποτελούν μία μόνο πλευρά της ψηφιακής εποχής. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θέτει στο προσκήνιο της διεθνούς συζήτησης σχετικά με την έλευση της ψηφιακής εποχής, δυο ακόμα κρίσιμα ζητήματα: το ψηφιακό πολιτισμό, τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που φέρνει η ψηφιακή εποχή στον τομέα του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης και τα ψηφιακά παιχνίδια, εμπορικά ή εκπαιδευτικά, τα οποία συγκροτούν παγκοσμίως, έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς ανάπτυξης.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα