ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: “Μικροκομματικοί οι στόχοι του Τσίπρα με το Σκοπιανό”

Μικροκομματική ανευθυνότητα για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καταλογίζει η Ώρα Αποφάσεων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ενέταξε την ευκαιρία για λύση στις εκλογικές επιδιώξεις της.
«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντί να φερθεί υπεύθυνα, ενημερώνοντας τα κόμματα για τη δική της θέση και αναγνωρίζοντας με γενναιότητα τις προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων (αντί να τις απαξιώνει), ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εθνικής ενότητας, ενέταξε το εθνικό ζήτημα στον πολιτικό της σχεδιασμό για την εκλογική της ισχυροποίηση, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα ήταν πολλαπλός: «Να δημιουργήσει διάσπαση στη ΝΔ επιδιώκοντας την ίδρυση εθνικιστικού-μακεδονικού κόμματος. Να δημιουργήσει σύγχυση και, τελικά, να πιέσει το Κίνημα Αλλαγής να συνεργαστεί μαζί του, ενόψει της επιδίωξης της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ως μεσοπρόθεσμο σχέδιο επόμενης διακυβέρνησης. Να αποστασιοποιηθεί σταδιακά από τους ΑΝΕΛ. Να ενισχυθεί το ηγετικό προφίλ του κ. Τσίπρα ως του πολιτικού που λύνει δύσκολα εθνικά προβλήματα, εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι και να “κρύψει” επιτυχώς τις δυσμενείς επιδράσεις από τα δύσκολα μέτρα των αξιολογήσεων και κυρίως των πλειστηριασμών».
Η Ώρα Αποφάσεων εκτιμά ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με συλλαλητήρια, όμως, όπως εξηγεί, «ο κόσμος, ο οποίος έχει την αίσθηση μίας διαρκούς ήττας σε όλα τα επίπεδα και φτωχοποιείται συνεχώς, αντιδρά απέναντι σε πολιτικές συμπεριφορές που μετατρέπουν, με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα, το εθνικό ζήτημα σε εργαλείο αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος μέσα από τον κομματικό ανταγωνισμό και δηλώνει ότι δεν τους εμπιστεύεται. Φοβάται ότι επέρχονται νέες εθνικές ήττες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα