ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: “Να γυρίσει με αυτά τα τέσσερα σημεία από το Eurogroup ο Τσακαλώτος”

Ενόψει ακόμη ενός κρίσιμου Eurogroup, η «Ώρα Αποφάσεων» επικρίνει την κυβέρνηση για τη στρατηγική που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση, αναφέροντας, σε σχετική ανακοίνωση, ότι οφείλει να θέσει επεξεργασμένη την πρόταση και τον στόχο της, με ρεαλισμό και τεκμηρίωση και να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, ώστε να πετύχει τις αναγκαίες συμμαχίες προς όφελος της χώρας.

 

Η «Ώρα Αποφάσεων» θέτει τέσσερα σημεία για συμφωνία, «χωρίς τα οποία ο υπουργός Οικονομικών θα ήταν καλύτερα να μη γυρίσει:

– Αυξημένη δόση (λόγω των τεράστιων απωλειών της καθυστέρησης στη “διαπραγμάτευση” και το αντίστοιχο πλήγμα στην οικονομία).

– Περιγραφή των όρων ελάφρυνσης του χρέους, όπως αυτό συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016, ώστε να ξεκινήσουν οι αναγκαίες προετοιμασίες.

– Συμφωνία για άμεση εφαρμογή του QE.

– Παράλληλη δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που θα υποστηρίζουν τη γρήγορη ανάπτυξη μέσα στο 2017».

 

Επίσης, η «Ώρα Αποφάσεων» καλεί τη κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με το πώς θα παρουσιάσει ακόμη μία τραγική για τη χώρα ήττα της, ως «νίκη» και την αντιπολίτευση να περιορίσει τα …πολεμικά ανακοινωθέντα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα