Όταν ο Μοσκοβισί «ανακάλυψε» πως κάτι δεν πάει καλά με τα μνημόνια…

Με τους Έλληνες πολίτες να έχουν δεινοπαθήσει μετά από τρία σκληρά μνημόνια και 8 χρόνια κρίσης, το να λέει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, ότι «ο τρόπος που πάρθηκαν αποφάσεις για την Ελλάδα, για τη μοίρα των Ελλήνων τις συντάξεις, τη δουλειά… είναι σκάνδαλο», μόνο ως κακόγουστο αστείο ηχεί.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Γάλλος αξιωματούχος της Κομισιόν, σημείωσε πως «είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

«Τα Μέσα Ενημέρωσης δε γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται»

Ο ευρωπαίος επίτροπος από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, στην απάντησή του στην εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας. Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα Μέσα Ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

Μετά απ’ αυτό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα συζητηθεί την Τρίτη στη συνάντηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αντικείμενο την τρίτη αξιολόγηση και τα νέα μέτρα λιτότητας.

Διαβάστε επίσης