Άγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το γήπεδο της ΑΕΚ

Tο θέμα της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, μπροστά από το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ, επρόκειτο να συζητηθεί την Πέμπτη στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεν συζητήθηκε όμως! Αιτία; Η παρέμβαση κατοίκων του Γραμματικού στο υπουργείο Μεταφορών, όπου ήταν προγραμματισμένο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και η απαίτησή τους να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ στην πόλη τους που όμως δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.

Η παρέμβαση μερίδας των κατοίκων του Γραμματικού δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση. Μάταια προσπαθούσε ο πρόεδρος του συμβουλίου να τους πείσει ότι το θέμα θα συζητηθεί την 1η Μαρτίου. Ήθελαν συζήτηση άμεσα και επί τόπου.

Και λόγο στο λόγο μερικοί κάτοικοι με φίλους της ΑΕΚ πιάστηκαν στα χέρια και έγινε πανικός προς στιγμήν! Έπεφτε ξύλο ακόμη και πάνω στο προεδρείο αλλά και στα έδρανα! Όλα αυτά υπό την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Θωμά Μαύρου που είχαν σπεύσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να παρακολουθήσουν τη σχετική συνεδρίαση που θα άνοιγε μια για πάντα το δρόμο για την κατασκευή του γηπέδου.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, φώναξαν συνθήματα και τοποθέτησαν μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία ακούγονταν οι εξαγγελίες της Περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, όταν πριν από 3 χρόνια η ίδια υποστήριζε ότι η κατασκευή του αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα και ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί.

Λόγω των επεισοδίων το περιφερειακό συμβούλιο αναβλήθηκε, γεγονός απολύτως φυσιολογικό μετά από όσα έγιναν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα