Άδειασε τον Κουρουμπλή ο Σαντορινιός για την ρύπανση του Σαρωνικού

Με ένα άκομψο τρόπο ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υφυπουργός Ναυτιλίας, άδειασε τον προϊστάμενο του στο υπουργείο, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υφυπουργός παραδέχθηκε λάθη στην επικοινωνιακή διαχείριση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πείσει ότι δεν υπάρχουν άλλες κυβερνητικές ευθύνες.
Ειδικότερα, σε ερώτηση για το κατά πόσο έγιναν λάθη στη διαχείριση από την πλευρά του υπουργείου, απάντησε αρχικά ότι «λάθη ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν» και στη συνέχεια διευκρίνισε: «Μπορεί να έχουν γίνει και λάθη, αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό τα πράγματα έγιναν, όπως έπρεπε … Επικοινωνιακά έχουν γίνει λάθη, οφείλω να το ομολογήσω, μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση».
Επίσης, ο κ. Σαντορινιός προσπάθησε να πείσει ότι έγιναν όλες οι διαδικασίες χωρίς χρονική καθυστέρηση, φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες περιπτώσεις πλοίων, όπως το sea diamond. Σε σχέση με τις διαδικασίες απάντλησης ανέφερε ότι ξεκίνησαν άμεσα και πως ολοκληρώνονται σήμερα ή αύριο.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ρωτήθηκε για το αν θέλει να ζητήσει συγγνώμη και απάντησε: «Δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που έχουν πληγεί. Δίνω μάχη για να καθαριστούν όσο πιο γρήγορα οι  παραλίες. Είναι καλύτερα τα πράγματα στην Πειραϊκή και στο Παλαιό Φάληρο. Το συντονισμό για τον καθαρισμό των παραλιών μου τον έδωσε ο υπουργός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα