Άδικο πέσιμο στον Νικ Καλάθη!

Στο δευτεριάτικο ντέρμπι του ΣΕΦ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι δύο πλέι μέικερ είχαν σχεδόν την ίδια συνεισφορά. Ο Σπανούλης είχε επτά ασίστ, αλλά μόλις δύο πόντους με βολές και συνολικά 0/7 σουτ, ενώ ο Καλάθης μέτρησε πέντε ασίστ και πέντε πόντους με 2/9 σουτ!

Κι όμως, η τεράστια νίκη του Ολυμπιακού με 25 πόντους ονόμασαν τον Σπανούλη «οδηγητή» με τις ασίστ του και την ηγετική του παρουσία και τον Καλάθη «οικοδόμο». Η κριτική αυτή, όμως, είναι πέρα για πέρα άδικο.

Ο Σπανούλης έπαιζε με τον αέρα του πρωταθλητή και ο Καλάθης με το φάντασμα του Διαμαντίδη. Ο Σπανούλης είχε άξιους συμπαραστάτες, ο Καλάθης ούτε έναν. Και φυσικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορούσε να κάτσει 15 λεπτά στον πάγκο γιατί υπήρχαν Χάκετ και Μάντζαρης, ενώ ο Καλάθης κάθισε μόνο πέντε λεπτά, μιας και στον πάγκο υπήρχε το χάος και ο Μποχωρίδης!

Ο Καλάθης δεν είναι παίκτης που θα σηκωθεί και θα «σφηνώσει» κατ’ εξακολούθηση την μπάλα στο διχτάκι. Είναι παίκτης ρυθμού, ενέργειας και ασίστ. Αδίκως έφαγε όλη τη λέζα για τη συντριβή στο ντέρμπι. Οι ήττες και οι κακές εμφανίσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά αυτό που παρουσίασε ο ΠΑΟ στο παρκέ του ΣΕΦ ήταν ανεκδιήγητο και σίγουρα δεν μπορεί να ευθύνεται ένα παιδί επειδή αστόχησε σε επτά σουτ, όσα και ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Νικ Καλάθης θα αποδώσει όταν απαγκιστρωθεί από την υποχρέωση να καλύπτει το κενό του Διαμανίδη, όταν θα επιστρέψει ο αυτότραυματιζόμενος συμπαίκτης του κι αν ο Πεδουλάκης προσαρμόσει το παιχνίδι πάνω του, όχι στους ψηλούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα