Άλλος Μιραλάς ήρθε στην Ελλάδα!

Ενώ ο Μποκανί που κόπηκε στα ιατρικά τεστ είναι πρώτος σκόρερ της Ντιναμό Κιέβου και δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ουκρανίας

Κουτσό άλογο αποδεικνύεται για τον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς με τεράστιο μερίδιο ευθύνης στον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας του Πειραιά. Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός είχε φύγει από το λιμάνι το 2012, έχοντας παρακαταθήκη 34 γκολ στα 52 παιχνίδια που αγωνίστηκε και τη δεύτερη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 20 γκολ σε 25 ματς. Η πορεία του στην Έβερτον δεν ήταν ανάλογη, όχι γιατί πέτυχε μόλις 29 γκολ σε τριπλάσιες από τον Ολυμπιακό συμμετοχές(151), αλλά γιατί το τελευταίο διάστημα ήταν παροπλισμένος και ο προπονητής του δεν τον υπολόγιζε. Είναι χαρακτηριστικό πως χρησιμοποιήθηκε μόλις σε 5 ματς πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει.

Ο Κέβιν Μιραλάς είχε οδηγηθεί σ’ έναν κατήφορο με τα φρένα σπασμένα. Από το 2015 και μετά, τις τρεις τελευταίες σεζόν δηλαδή, ο Κέβιν Μιραλάς μετρούσε μόλις 8 γκολ σε 63 αγώνες στην Αγγλία. Κι όταν σκοράρεις κάθε 8 ματς, είναι λογικό και πάγκο να σκουπίσεις κι εξέδρα να καθίσεις.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2018, ο Κέβιν Μιραλάς επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από 5,5 χρόνια, με δανεισμό έως το καλοκαίρι του 2018 και με οψιόν αγοράς, όπως συμφώνησε η Πειραϊκή ομάδα με την Έβερτον. Στην επιστροφή του ο κόσμος του Ολυμπιακού του οργάνωσε εντυπωσιακή υποδοχή όχι μόνο για να του δείξει πως δεν ξεχνά αυτά που είχε προσφέρει, αλλά το σημαντικότερο γιατί στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος περίμενε το βαρύ πυροβολικό που θα πλαισίωνε τον Ανσαριφάρντ και θα εκτελούσε τους αντιπάλους.

Άλλον Μιραλάς περίμεναν στο λιμάνι και άλλον βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο. Όταν δε αποδεικνύεται πως δεν έχεις όπλα στα… βαριά παιχνίδια σου, σε αυτά που περιμένεις από δύο τρεις παίκτες να κάνουν τη διαφορά και να πάρουν αποτελέσματα, τότε η αποτυχία είναι προ των πυλών.

Ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό, που μαζί με τον πατέρα του, Ροζέρ (σ.σ.: πρώην διεθνής Βέλγος ποδοσφαιριστής) διαθέτουν στο πελατολόγιό τους ορισμένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έκαναν τα… πάντα για την επιστροφή του διεθνή επιθετικού στην Ελλάδα. Ο Ενροτό θεωρούσε προφανώς ότι ο πελάτης του θ’ αναγεννηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα ο Μιραλάς ωστόσο αποδεικνύεται… τζούφιος. Η επαφή του με τα δίχτυα είναι μηδενική, ενώ επιπλέον δείχνει έναν πρωτοφανή εκνευρισμό που του βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

 

Το φτύσιμο στον Μπάρκα

Ο Μιραλάς όχι μόνο δεν πέτυχε γκολ στα τρία ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, αλλά σε αυτό της περασμένης Τετάρτης στο Κύπελλο έφτυσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο διαιτητής Κομίνης μπορεί να μην αντιλήφθηκε την ενέργεια του Μιραλάς σε βάρος του Μπάρκα κι έτσι ο παίκτης δεν αποβλήθηκε ώστε ν’ αφήσει τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο, αλλά είναι πολύ πιθανό με βάση το βίντεο να κληθεί σε απολογία και να τιμωρηθεί από την Πειθαρχική επιτροπή.

Αυτός ο Μιραλάς δεν χρειάζεται στον Ολυμπιακό. Δεν δίνει λύσεις πουθενά και δημιουργεί προβλήματα. Για τον Βάντις Οτζίτζα-Οφόε, ο μάνατζερ Κριστόφ Ενροτό είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να πάει από τη Λέγκια στο λιμάνι. Τότε τα είχε καταφέρει. Ο Βέλγος μέσος είχε γεμάτη χρονιά στην Πολωνία με 31 ματς και 4 γκολ, αλλά στον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του τον έφερε πίσω και πλέον μετράει μόλις 13 παρουσίες με ένα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιο πριν όμως και ο Οφόε ήταν ένας παίκτης που τον είχε πάρει η κάτω βόλτα. Από την τελευταία του σεζόν στην Μπριζ 2014-15 και μέχρι να πάει στην Πολωνία, εξαφανίστηκε ποδοσφαιρικά και μάλιστα όντας στην καλύτερη ηλικία.

Ο κρυφός πόθος του Ολυμπιακού και η… καψούρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν ένας άλλος παίκτης του Ενροτό. Ο 31χρονος Κογκολέζος επιθετικός Μποκανί. Ο παίκτης είχε έλθει το καλοκαίρι στον Πειραιά να υπογράψει, ωστόσο διέρρευσε πως δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις με αποτέλεσμα η μεταγραφή να μην προχωρήσει.

Ο ίδιος ο Μποκανί, όμως, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα «Derniere Heure», ξεκαθάρισε πως ο τραυματισμός του δεν είχε να κάνει με το «ναυάγιο» της μεταγραφής, αποκαλύπτοντας πως ο λόγος που δεν υπέγραψε στον Ολυμπιακό ήταν ότι δεν έφτασαν σε συμφωνία οι «ερυθρόλευκοι» με την Ντινάμο Κιέβου.

«Η αλήθεια είναι ότι η Ντιναμό Κιέβου δεν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Ο μικροτραυματισμός μου δεν με εμποδίζει να αγωνιστώ. Μερικές φορές δουλεύω με προσωπικό προπονητή για να επανέλθω στην φόρμα μου. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εγκαταλείψω. Τα γόνατά μου υπέμειναν την Πρέμιερ Λιγκ για δύο χρόνια, νομίζετε αλήθεια ότι οι ιατρικές εξετάσεις στην Νόριτς και την Χαλ είναι απλές; Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πιο δυναμικό από το ελληνικό. Η εικόνα μου κηλιδώθηκε, αλλά μπορώ να παίξω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο παρά αυτή την μικρή ενόχληση. Το γόνατό μου καθαρίστηκε πριν από τρία χρόνια», σχολίασε ο Μποκανί.

Ο Μποκανί την τρέχουσα περίοδο έφθασε τα 8 γκολ σε 15 ματς στο πρωτάθλημα Ουκρανίας με την Ντιναμό Κιέβου και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας. Και… τραυματίας.

Ούτε ασίστ ο Κέβιν

Την Κυριακή στο Περιστέρι ο Κέβιν Μιραλάς κόντρα στον Ατρόμητο θα δώσει με τα ερυθρόλευκα το ένατο στη σειρά παιχνίδι του από τότε που γύρισε. Πρέπει κι αυτός κάποια στιγμή να ανεβάσει στροφές. Σε δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ μέσα σε τέσσερις ημέρες είχε μία τελική! Και μία πάσα στον Μάριν που σούταρε όχι από θέση για γκολ πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Κι έπαιξε σε όλες τις θέσεις. Και σέντερ φορ και έξω αριστερά και έξω δεξιά.
Ο Μιραλάς είναι ο παίκτης για τον οποίο ο Ολυμπιακός έκανε οικονομική υπέρβαση και θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Αλλά με μηδέν ασίστ και μηδέν γκολ σε οκτώ παιχνίδια μέχρι τώρα, όχι διαφορά δεν γίνεται, αλλά ο Βέλγος δεν προσφέρει για εντεκαδάτος ποδοσφαιριστής.

Ο Μιραλάς είχε έρθει στο λιμάνι από απραξία ενός μηνός στην Έβερτον. Κάποια στιγμή, με ορισμένες κινήσεις του τόσο μπαίνοντας αλλαγή στο 0-0 του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όσο και παίζοντας βασικός στο 1-1 στην Τρίπολη, είχε δώσει ελπίδες ότι άρχισε να παίρνει μπροστά. Η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική. Kαι το σημαντικότερο; Ουσία μηδέν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα